BIZnews

Kako privući turiste više platežne moći u BiH: Intrepid Travel otkriva tajne

Intrepid Travel, vodeći turoperator u oblasti održivog turizma, pomoći će bh. turističkim radnicima kako da privuku putnike veće platežne moći.

Mostar - Bljesak

Intrepid Travel, koji je angažovan u sklopu projetka USAID Turizam, održat će tri jedinstvene raionice u Banjaoj Luci, Sarajevu i Mostaru krajem januara i početkom februara na kojima će turističkim agencijama, ugostiteljskom sektoru i pružaocima usluga predstaviti tržišno dokazane taktike kako bi pomogli biznisima u turizmu (putničkim agentima, pružaocima smještaja i pružaocima iskustava) da otkriju tajne kako povećati potražnju od putnika veće platežne moći koji su u potrazi za održivim, društveno odgovornim i iskustvenim putovanjem.

Više od 30 godina Intrepid Travel vodi putnike oko svijeta, pružajući im održive, društveno odgovorne i iskustvene programe. Intrepid Travel će podijeliti svoje globalno iskustvo s turističkim sektorom kako bi mogli poboljšati poziciju države u privlačenju putnika veće platežne moći i kako bi povećali dužinu boravka u državamai i otkrili što je moguće više.

U Bosni i Hercegovini je posljednih godina evidentna ekspanzija dolazaka turista s “dubljim džepom”, a prije svega gostiju iz arapskog svijeta, kojih je samo prošle godine bilo više od 100.000.

Oni su doprinijeli i da se prosječno zaržavanje turista u BiH poveća na 2,4 dana po dolasku, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh