BIZnews

PayPal omogućava korisnicima kupovinu kriptovaluta

PayPal se odlučio omogućiti korisnicima kupovinu kriptovalutama, koje mogu po novome i čuvati u njegovim online novčanicima. Velika je to stvar za oko 26 milijuna trgovaca unutar PayPal mreže. I općenito velika pobjeda za kriptovalute jer PayPal je najpopularnija platforma za online transakcije na svijetu.

paypal - ppchip

Iz kompanije tvrde da se na ovaj način pripremaju za novu eru te se nadaju da će ovaj potez dodatno popularizirati kriptovalute te ih učiniti releventnijima općenito u financijskom sektoru.

“Radimo sa središnjim bankama na ovom pitanju te razmišljamo o tome koju točno ulogu PayPal može imati po pitanju kriptovaluta i njihova korištenja”, kazao je Dan Schulman, predsjednik i izvršni direktor (CEO) PayPala.

Tijekom narednih tjedana će američki korisnici dobiti priliku obavljati transakcije kriptovalutama te ih potom pohranjivati u digitalne novčanike, a u periodu nakon toga će krenuti širenje te mogućnosti i na Venmo, PayPalovu aplikaciju za “peer-to-peer” plaćanje. Plan je u prvoj polovici iduće godine sve ovo omogućiti u još nekoliko zemalja svijeta, prenosi “Ictbusiness“.

Iako postoje neke kompanije na tržištu kojim vlada PayPal, a da su se okrenule kriptovalutama, nijedna nema toliku veličinu pa samim time i snagu učiniti “opipljiviji” iskorak. Ali, PayPal ima 346 milijuna aktivnih korisnika i procesuirao je 222 milijarde američkih dolara u transakcijama svih vrsta samo kroz drugi kvartal ove godine.

Dokaz je to da se ne može ignorirati snaga kriptovaluta. Bitcoina u prvom redu, koji je trenutno na vrijednosti iznad 12.000 dolara, što je najviše od srpnja prošle godine. PayPal je prepoznao u čemu se nalazi budućnost te se prestao opirati ili je ignorirati, odlučio se prigrliti takvo stanje, pomoći korisnicima, ali i sebi. Ujedno, bit će kreator vidljivih promjena na svjetskoj financijskoj sceni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh