BIZnews

Philips će učetvorostručiti proizvodnju respiratora

Holandska tehnološka kompanija Filips je saopštila da namjerava da udvostruči proizvodnju bolničkih respiratora u narednih osam sedmica.

Philips - Screenshot

Iz Filipsa čak najavljuju da će do trećeg kvartala proizvodnju tih medicinskih uređaja učetvorostručiti.

Trenutno proizvodimo oko 1.000 respiratora sedmično, a planiramo da tu količinu povećamo na 2.000 komada narednih sedmica. Nastavit ćemo da povećavamo proizvodnju jer je potražnja ogromna“, izjavio je glavni izvršni direktor Frans van Huten, prenela je agencija “Blumberg”.

U Filipsu se nadaju da će povećati i proizvodnju monitora za praćenje vitalnih funkcija, dijagnostičkih sistema i softverskih rješenja za bolnice koji se koriste za nadzor i vođenje računa o pacijentima na odjeljenjima intenzivne njege, piše “Tanjug”.

U kompaniji planiraju da zaposle dodatno osoblje u proizvodnji kao i da preusmjere sadašnje radnike na ove proizvodne linije.

Uprkos rastu tražnje za medicinskom opremom, Filips očekuje da će epidemija koronavirusa nanijeti štetu njegovim poslovnim rezultatima u prvoj polovini 2020. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh