BIZnews

Rasprodaju se “Pošte RS”, zgradu u Mladićevom Kalinoviku će “prodavati 192 godine”

“Pošte RS” su licitacijom na prodaju ponudili 13 nekretnina, ukupne procijenjene vrijednosti oko 4,8 miliona KM, a među njima su i zgrade pošte u Kalinoviku i Šipovu.

Kalinovik, BiH - Wikimedia.org

Javno nadmetanje je zakazno za 23. april i održaće se u prostorijama preduzeća u Banjaluci, Trebinju, Doboju, Zvorniku, Prijedoru, Foči, Sokocu i Bijeljini.

Da li će za sve ponuđene nekretnine biti zainteresovanih i koliko će oni biti spremni da ih plate, veliko je pitanje, smatraju poznavaoci prilika na tržištu, jer su kvadrati koje “Pošte RS” nude uglavnom precijenjeni.

Na prodaju su ponuđene najrazličitiji objekti, od stanova na mansardi do nedovršenih poslovnih zdanja i poštanskih zgrada. Tako je zgrada pošte u Kalinoviku od 590 kvadrata, u paketu sa placem od 858 kvadrata, ponuđena po početnoj ceni od 192.660 KM, piše “SrpskaInfo“.

Načelnica Kalinovika, Mileva Komlenović, šokirana je ovom viješću, jer je o prodaji pošte niko nije obavijestio.

“Nemam komentara, niti išta znam o tome”, rekla je, vidno iznenađena, Komlenovićeva.

Zanimljivo je da su i načelnica Mileva Komlenović i direktorica “Pošta RS” Jasminka Krivokuća partijske drugarice iz SNSD.

Na vijest da se zgrada pošte prodaje za 192.000 KM, građani Kalinovika komentarišu da je po toj cijeni “mogu prodavati 192 godine”.

“Ovdje stoje prazne zgrade, ne možeš prodati stan u novogradnji, a kamoli poštansku zgradurinu napravljenu prije 40 godina”, komentarše jedan od njih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh