Noviteti

Stigla nova Toyota Yaris: Poznati svi detalji

Toyota je predstavila novu generaciju modela Yaris, uvodeći nove tehnologije kako bi ostali konkurentni u pretrpanom evropskom B-segmentu.

Toyota | Stigla nova Toyota Yaris

Ključni noviteti su dodatni hibridni pogonski sklop, kao i poboljšana bezbjednost i asistencija za vozača.

Nova Toyota Yaris nudi “Hybrid 130” električni pogon, a tu ostaje, kao i do sada, i “Hybrid 115”.

Uz ovu strategiju “dvostrukog hibrida”, kako kažu, Toyota želi da privuče kupce jer je upravo to jedan od ključnih kriterijuma pri odabiru automobila.

Električni 1,5-litarski sistem je baziran na efikasnoj potrošnji goriva, kao i na sposobnosti za veći domet pri električnom načinu rada.

Snaga je povećana na 62 kW, a sveukupno to znači da Yaris sada ima 130 “konja” umjesto dosadašnjih 116. Povećan je i maksimalni obrtni momenat, sa 141 Nm na 185 Nm.

Od 0 do 100 km/h novi Yaris stiže za 9,2 sekunde, ali njihovi aduti leže u nečemu drugom – prilagođavanju onome što “svakodnevni” vozač traži od jednog automobila.

U skladu sa tim, Toyota je u novi Yaris stavila ekran sa kontrolama koji ima dijagonalu od 7 ili 12,3 inča, u zavisnosti od modela. Tu je i novi multimedijalni paket Toyota Smart Connect, kao i još tehnoloških unapređenja, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh