Noviteti

Redizajnirana Škoda Octavia stiže u februaru

Početkom godine Škoda je objavila video koji je u moru drugih vijesti prošao gotovo nezapaženo.

Screenshot Škoda promo | Redizajnirana Škoda Octavia stiže u februaru

Riječ je o klasičnom tizeru pod nazivom “Nova godina, nova Škoda”, koji prikazuje automobil prekriven plaštom.

Video predstavlja najavu redizajna aktulene generacije Škodinog bestselera Octavia i ne otkriva mnogo. Imamo samo bljesak prednjeg kraja, a sudeći po snimku, izgleda kao da je Škoda odlučila da osvetli amblem brenda na prednjem dijelu vozila. Takođe, vidljivi su i novi farovi, a najvjerovatnije će ga pratiti i novi dizajn prednje maske i branika.

Mnogo veće vijesti očekuju se unutra. Od Volkswagena će stići veći infotejnment ekran, kao i promene koje uključuju povratak pojedinim fizičkim komandama. Ovo je rezultat insistiranja korisnika Volkswagen vozila koji su ukazivali na nedostatke postojećih “touchscreen” rješenja.

Ispod haube očekujemo niz klasičnih motora, benzinske 1.0 i 1.5 sa 115 i 150 KS, a vrlo vjerovatno i 2.0 agregat u verziji sa vrhunskim performansama (RS). Naravno, lista opcija bi trebalo da uključi dizelaše kao i plug-in hibrid.

Potpuno električna verzija će morati da sačeka do sljedeće generacije, piše “b92“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh