Noviteti

Čuvena “buba” dobila remont: Triput jača sa Teslinim motorom

Nema kraja maštovitim modifikacijama – nova u nizu djelo je Blejka Roudsa iz Zapadne Virdžinije, koji je koristio Tesla djelove da napravi EV od čuvene VW “bube”.

Screenshot/Instagram

U srcu ovog projekta je, dakle, VW Beetle iz 1962. godine. Tradicionalni 1,3-litarski motor zamijenjen je Netgain Hyper 9 električnim motorom, koji omogućava impresivnih 120 KS i 235 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što sve ukupno čini “bubu” trostruko jačom.

Rouds, koji je ovu modifikaciju radio za kompaniju “Twisted Voltage”, koristio je baterije iz Tesla Model S, pa tako revitalizovana “buba” ima domet od oko 160 kilometara. Kako piše Gizmochina, ovaj automobil je u potpunosti spreman za svakodnevno korišćenje, a zadržao je i manualni mjenjač.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Rhodes (@twistedvoltageev)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Rhodes (@twistedvoltageev)

Cijena restaurirane i unaprijeđene “bube” nije mala – oni koji bi voljeli da se provozaju u njoj, moraju da izdvoje najmanje 50.000 dolara, pišu nezavisne.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh