Noviteti

U Japanu testiran prvi leteći automobil

Leteći automobil bio je u zraku oko četiri minute

Leteći automobil / Screenshot - Youtube

Japanska kompanija objavila je kako je uspješno provela testiranje vožnje letećeg automobila, javlja CNN.

Probna vožnja letećeg automobila nazvanog SD-03 održana je 25. avgusta. To je prva probna vožnja nekog letećeg automobila u japanskoj istoriji.

Automobilom, kojeg je napravila tvrtka Sky Drive Inc., upravljao je vozač. Poletio je s testne piste te je bio u zraku oko četiri minute.

“Izuzetno smo uzbuđeni jer smo uspjeli da dvije godine od osnutka Sky Drive-a poleti prvi ikad napravljeni leteći automobil”, rekao je izvršni direktor Tomohiro Fukuzawa. Dodao je i kako im je cilj komercijalizirati leteće automobile kao prijevozno sredstvo.

Nadaju se da će postati vozilo koje će ljudi koristiti u svakodnevnom životu. No nije poznato kolika će mu biti cijena.

SD-03 je najmanje leteće električno vozilo u svijetu te je veličine dva prosječna vozila. Ima osam motora koji osiguravaju sigurnost u vanrednim okolnostima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh