Aktuelno

Koje boje automobila preferiraju Nijemci

​Većina kupaca automobila u Njemačkoj se ove godine odlučila za sivu/srebrnu, crnu ili bijelu karoseriju.

Automobil - Audi/Arhiva

Udruženje automobilske industrije (VAD) saopštilo je da je 77,3 odsto vozila registrovanih od januara do novembra bilo u ovim bojama. Prošle godine taj udio je bio 75,9 odsto, prenosi DPA.

Gotovo svaki treći automobil bio je u kategoriji sivih boja, u koju spada i srebrna. Prema VDA, siva/srebrna je na vrhu liste od 2015.

Udruženje se poziva na podatke iz Savezne uprave za automobilski saobraćaj. Nešto više od četvrtine svih novih automobila bilo je crno.

Slijede bijeli, sa udjelom od oko 20 odsto. Ne tako davne 2006. godine, samo 1,6 odsto kupaca novih automobila odlučilo se za bijelu boju.

Prema VDA, zelena vozila polako postaju trend. Broj zelenih porastao je za 25,7%. Kada se pogleda broj svih novih registracija, udio je 2,2 odsto.

Na izbor boja utiče i mogućnost ponovne prodaje. Zato se kupuju automobili u bojama koje su trenutno popularne, kažu u VAD, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh