Aktuelno

Džaferović pozdravio usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Parlamentu Kosova

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozdravio je danas usvajanje Rezolucije o osudi genocida u Srebrenici u Parlamentu Kosova.

dzaferovic- Fena

“Istina o genocidu u Srebrenici utvrđena je presudama Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i to trebaju poštovati svi u regionu i cijelom svijetu”, naglasio je Džaferović u izjavi za Fenu.
Kako je istaknuo, jedino na temelju istine i pravde može se obnavljati povjerenje, graditi zdravi odnosi i jačati mir u ovom dijelu Evrope.

Kosovski parlament izglasao je u Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 89 zastupnika, niko nije bio protiv niti suzdržan. Prije glasanja o Rezoluciji parlament su napustili zastupnici Srpske liste.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh