Aktuelno

Zovko komentarisala propale amandmane hrvatskih euro-parlamentaraca

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko komentirala je jučer usvojeni tekst Rezolucije na Izvještaj o napretku BiH u 2019. i 2020. godini i neuvrštavanje amandmana o konstitutivnosti naroda u BiH.

Željana Zovko - Slobodna-bosna.ba

Zovko je kazala da su neki, poput (Evropske pučke stranke EPP), prepoznali zahtjeve hrvatske delegacije i apsolutnom većinom glasali za amandman koji je uložen kako bi ovaj, kako kaže, izuzetno bitan element koji oslikava realnosti i osnove dejtonskog mirovnog sporazuma bio prepoznat.

“To isto nije postignuto u drugim krugovima, zbog velikog pritiska zelene i llijeve grupacije koja jednostavno nije u stanju prepoznati realnost same BiH. Hrvatska delegacija je glasala protiv ove rezolucije, jer smatramo da ne odražava realnost. Premda, rezolucija kao takva, ugradlia je najveći broj amandmana koje smo uložili, među kojima je i mostarski sporazum koji predstavlja princip legitimnog predstavljanja”, kazala je Zovko.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh