Aktuelno

Formiran tim vještaka koji će utvrditi okolnosti i činjenice u vezi s amnezijom Alise Mutap – Ramić

Za 25 dana bit će okončana istraga i podignuta optužnica, najavio je tužilac Ćazim Hasanspahić na sjednici u Sudu BiH na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, osumnjičenima za organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog i protivzakonito posredovanje u slučaju “Dženan Memić”.

Alisa Mutap - Dnevno.ba

Tužilac Hasanspahić je napomenuo da se radi o organiziranoj grupi u kojoj su osim Mutapa i Dupovca, policajac Josip Barić, Alisa Mutap – Ramić i Muamer Ožegović koji su pritvoru te pripadnici DKPT-a Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović. Svo oni, naglasio je tužilac Hasanspahić, osumnjičeni su da su počinili niz radnji koje predstavljaju krivično djela počinjena u sastavu grupe.

– Oduzeto je 20 mobilnih uređaja, veći broj laptopa , računara, SIM kartica korištenih u izvršenju krivičnih djela. Putem mobitela komunicirali su međusobno i sa ostalima, kazao je Hasanspahić.

Dodao je da je da je oduzet i hard disk koji je zabilježio rezultate videonadzora hotela “Crystal” na Ilidži. Recepcionera Ožegovića se sumnjiči da je on izbrisao snimke koji su pokazivali Veliku Aleju i prolazak Alise Mutap i Dženana Memića.

Hasanspahić je naglasio i da je formiran tim vještaka koji će utvrditi okolnosti i činjenice u vezi s amnezijom Alise Mutap – Ramić. On je pomenuo i nalaze vještaka neuropsihijatra koji su utvrdili da kod Alise Mutap nije moglo doći do trajne amnezije, ako ju je i bilo ona je mogla biti kratkoročnog karaktera. Citirao je neurohirurga Kemala Dizdarevića koji je kazao da bi postojala amnezija morao je postojati potres mozga, a što je teška tjelesna povreda. Međutim vještak medicinske struke je utvrdio da je rijač o lakšoj povredi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh