Aktuelno

Suđenje za brutalno silovanje muškarca u Odžaku upitno: Žrtva doživjela moždani udar, dvojica od troje osumnjičenih preminula

Stravična priča o otmici i silovanju ratnog vojnog invalida u Odžaku koja je potresla regiju prije dvije godine dodatno je zakomplikovana, a Avaz piše o novim šokantnim detaljima o ovom slučaju.

suđenje Sanjinu Sefiću - Avaz

Radi se o brutalnom fizičkom iživljavanju nad muškarcem koji je preživio pakao u podrumu jedne kuće od čega i danas ima strašne zdravstvene posljedice.

Naime, optužnica je podignuta, sve je spremno za suđenje, ali čini se da žrtva u ovom slučaju neće dobiti svoju satisfakciju, jer je nakon smrti prvooptuženog N. B. prošle godine pred kraj istrage, umro i drugooptuženi, a optužnica se svela na optuženog A. K., koji je u teškom zdravstvenom stanju i ne može pratiti suđenje, za Avaz je potvrdila supruga žrtve. Ona je kazala da kada je njen suprug čuo da postoji mogućnost da njegov slučaj i ne dobije sudski epilog doživio je moždani udar i završio u bolnici.

Prema naredbi Vrhovnog suda FBiH od 11. decembra prošle godine ovaj predmet preuzima Kantonalni sud Tuzla. Ovo je urađeno iz razloga što Kantonalni sud u Odžaku nema dovoljan broj sudija koji bi proveli suđenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh