Region

OVO BI DANAS BILA NJIHOVA PORODIČNA SLIKA DA MARIJU NIJE ODNIJELA BOLEST: Objava muža niške advokatice kida dušu

Zoran Pešić iz Niša, suprug nedavno preminule advokatice Marije Takić-Pešić (33) koja je svojim velikim srcem rušila zidove i hrabro riješila da rodi dijete, znajući da će to ugroziti njen život, objavio je status koji prkosi smrti.

Zoran , Marija . novi

On je objavio portret koji je naslikala Marijina drugarica, a koji prikazuje kakva bi porodica bili da je Marija danas živa.

Prelijepa porodična fotografija nastala je spajanjem nekoliko starih slika, jer usljed pogoršanja Marijine teške bolesti nakon rođenja bebe, nije ni bilo prilike da takva porodična fotografija uopšte nastane.

Zoran za Telegraf, s bolom u glasu, ali sa željom da sačuva sjećanje na svoju Mariju, priča kako danas žive on i kćerkica Lara.

– Sve je to još uvek sveže. Lara ima devet meseci i zlatno je dete, a mi idemo Marijinim stopama i sve ono što je ona stvarala mi nastavljamo da gradimo. Želja mi je da kroz par godina otvorim udruženje neku ili fondaciju kojom bih nastavio Marijinu misiju – priča Zoran za Telegraf.

Marijina prijateljica Tamara Atanasković Aleksić, poznatija kao Tamara Lav, napravila je fotografiju koja je Zorana istovremeno skrhala i obradovala.

– Ona je mnogo pomagala Mariji i bile su jako bliske, to je bila njena ideja. Mi zajedno učestvujemo akciji “Srce sa juga” i planiramo da ostvarimo sve ono što je Marija želela – priča Zoran.

Podsjetimo, Marija je odlučila da se ostvari kao majka, iako je znala da trudnoća može značajno pogoršati njeno zdravstveno stanje. To se, nažalost i desilo. Ubrzo nakon rođenja bebe, Marija je završila u bolničkoj postelji iz koje nije uspjela više da se vrati normalnom životu jer joj se stanje iz dana u dan pogoršavalo. Poslije nekoliko mjeseci borbe, preminula je u oktobru prošle godine, četiri mjeseca nakon što je na svijet donijela kćerkicu Laru.

Ko je bila plemenita Marija Takić-Pešić

Marija borila zadnjih godina nije je zaustavila na ni profesionalnom planu gdje je bila jako uspješna, ali ni u želji da pomaže drugima – u dva navrata organizovala je humanitarne akcije prikupljanja pomoći za siromašnu, bolesnu djecu i djecu bez roditeljskog staranja, koje su dirnule Srbiju.

Poslije smrti plemenite advokatice, njen suprug je odlučio da nastavi humanu misiju – prije tri mjeseca, za Novu godinu, Zoran je sa saradnicima organizovao prikupljanje i podjelu paketića za ugroženu i bolesnu djecu a uskoro će, u Marijino ime, uslijediti i nove akcije.

Marija se osim advokaturom bavila i humanitarnim radom, a njene akcije dirnule su Srbiju. Na Božić 2021.godine Marija je sa suprugom Zoranom pokrenula humanitarnu akciju podjele više od 500 paketića siromašnoj djeci i djeci bez roditeljskog staranja u Nišu i Leskovcu a godinu dana ranije, obezbjedila je 40 paketića za djecu na niškoj onkologiji, za šta je bila nagrađena plaketom NURDOR-a. Svi je pamte kao ženu velikog, plemenitog srca.

Uloga majke je bacila u drugi plan zdravstveno stanje.

Marijina najveća životna želja bila da se ostvari kao majka, iako je znala da to može pogoršati njeno zadrvlje. Želju je i uspjela da ispuni u julu prošle godine kada je rodila kćerkicu. Kako kaže njen muž, ona je birala taj put, kada se porodila krenuli su problemi s opakom bolešću, ali je Marija tako odlučila. Sada, on i kćerka idu njenim stopama i ispunjavaju njene snove. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh