Svijet

Zelenski stigao u SAD na sastanak sa Bidenom

Posjeta Zelenskog u inostranstvo predstavlja njegovo prvo inostrano putovanje otkako je Rusija počela rat protiv njegove zemlje prije deset mjeseci

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski doputovao je u srijedu u američku prijestolnicu Washington na sastanak s predsjednikom Joeom Bidenom i obraćanje na sjednici Kongresa.

Njegova posjeta u inostranstvo predstavlja njegovo prvo putovanje otkako je Rusija počela rat protiv njegove zemlje prije deset mjeseci. Zelenski je sletio u srijedu poslijepodne nakon što je iz Ukrajine doletio u Sjedinjene Američke Države.

On bi trebao posjetiti Bijelu kuću i održati sastanak iza zatvorenih vrata s Bidenom i njegovim najvišim zvaničnicima, uključujući i potpredsjednicu Kamalu Harris, državnog sekretara Antonyja Blinkena i druge članove kabineta.

Zelenski i Biden će potom održati konferenciju za novinare prije nego što ukrajinski lider krene na Capitol Hill kako bi se obratio na sjednici Kongresa.

SAD je danas objavio novi paket vojne pomoći od 1,85 milijardi dolara za Ukrajinu, uključujući raketni sistem Patriot za koji je Rusija upozorila Washington da ga ne šalje Kijevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh