Fudbal

Liverpool dva puta stizao zaostatak, Arsenal na kraju slavio

Derbi desetog kola Premijer lige odigran je u Londonu gde je Arsenal dočekao i pobijedio Liverpool. Ekipa Mikela Artete slavila je rezultatom 3:2 (2:1).

Liverpool, Arsenal - Reuters

Tek što je sudija Michael Oliver dao znak da utakmica počne, domaći su došli do prednosti. Martin Odegaard je poslao loptu u kazneni prostor, a Gabrijel Martinelli je poslao iza leđa Alissona Beckera.

Proverio je to Oliver pa su igrači Arsenala tri minuta kasnije mogli i da proslave gol.

Nije bilo provjere u 15. minutu kada je izgledalo da je Gabriel Jesus u svom kaznenom prostoru igrao rukom. Sudija je smatrao da nema razloga za provjeru.

Imali su gosti nekoliko zanimljivih pokušaja, a najbliže izjednačenju su bili u 32. minutu, ali je lopta nakon šuta Mohameda Salaha otišla tik pored stative.

Liverpool ipak stiže do izjednačenja u 34. minutu. Dobro je Luis Diaz pratio šta se dešava i poslao je loptu za Darwina Nuneza koji je dobro reagovao i pogodio za 1:1.

Samo četiri minuta kasnije, šok za goste i povreda Luisa Diaza. Iako je u prvom momentu izgledalo da će Diaz moći da nastavi ipak je povreda bila jača od njega i zbog toga je Jurgen Klopp bio prinuđen na izmjenu. U igru je u 40. minutu ušao Roberto Firmino.

Arsenal je nanizao nekoliko napada u nadoknadi vremana i na kraju došao do novog vodstva. Igrao se šesti minut nadoknade u prvom dijelu mača kada je Bukayo Saka lagano u mrežu sproveo loptu koju je dobio od Martinellija. Za promašaj Odegaarda u 50. minutu kazna je stigla domaće tri minuta kasnije. Sjajan gol postigao je Firmino za novo izjednačenje. Odlično ga je proigrao Diogo Jota.

Arsenal u 76. minutu stiže do novog vodstva. Saka je bio precizan, ovoga puta sa bijele tačke. Penalu je prethodio faul Thiaga Alcantare.

Liverpool je imao za nijansu veći posjed lopte, ali je Arsenal imao veći broj pokušaja, veći broj udaraca u okvir gola, i veći broj opasnih napada (iako manji broj napada ukupno). Alisson je upisao četiri odbrane, Ramsdale jednu.

Ekipa Mikela Artete tako nastavlja svoju sjajnu sezonu. Arsenal iz devet odigranih utakmica ima 24 boda na prvom mjestu na tabeli. Liverpool takođe nastavlja u ritmu koji ima od početka sezone – toplo-hladno igraju igrači Jurgena Kloppa i sada su sa deset bodova iz osam utakmica na desetom mjestu na tabeli. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh