Svaštara

Njih nijedna kuća ne bi poželjela za zeta – 5 tipova muškaraca za koje se ne biste trebali udati

Ne kaže se slučajno “Ljubav je slijepa”. Često u nalatu osjećanja neke stvari ne gledamo na realan način, pa smo skloni pretjeranoj idealizaciji.

Muškarac - Chloe Kala/pexels.com

Zaljubljenost, leptirići u stomaku i ružičaste naočare, sve je to lijepo. Ali, isto tako zna da bude obmanjujuće. Ponekad upravo radi tih naleta emocija, spremni ste da se posvetite pogrešnoj osobi, a pravu ne primjetite. Međutim, smatra se da postoji jasnih 5 znakova koji ukazuju sa kakvim muškarcem djevojke ne bi trebale stupiti u brak:

1. Još uvijek se “vuče” uz maminu suknju: Ako primjetite da muškarac u svom životu jedino cijeni svoju majku, neke stvari bi vam odmah trebale biti jasne. Ona je ta koja se pita dosta toga u vezi njegovog života i želi da upravlja i vašim porodičnim.

Pored takvog muškarca se neće osjećati zaštićeno i sigurno. On će na svaku važniju životnu odluku, kontaktirati majku. Vremenom, za vas takav način života ne podliježe zdravorazumskom i znate da to ne želite. 2. Previše je mlad: Neko pod činjenicom “mlad” misli na godine između 18 i 25.

Smatra se da tada još rade hormoni i da je muškarac emotivno nestabilan. Oni još uvijek istražuju sve oko sebe i spremni su da mjenjaju izabranice. Naravno, ovo je individualna stvar i svako je priča za sebe. Može da bude parametar, ali nužno i ne mora.

3. Narcis: Oni više očekuju ženu koja će ih obožavati i diviti mu se, nego što će ga voljeti. Oni, zapravo traže obožavateljku. Od ovakvog muškarca ćete teško dobiti kompliment i pretežno je on taj koji je bolji u svemu i vi morate njega da zaslužite.

Često je egocentričan. Vama se može učiniti da je on vaš princ na bijelom konju, međutim brzo ćete spoznati realnost. 4. Nije samostalan: Čak se ovdje ne radi o tome što muškarac nema visoka primanja ili je trenutno nezaposlen. prneosi infopult

Radi se o tome da je sklon stalno nešto da vam obećava, a napredak i trud nigdje ne vidite. Vremenom, osjećate se kao da vas laže, a vi uporno vjerujete u to. Međutim, on često samo biva nezaintresovan i čeka da mu sve padne sa neba.

5. Pravi se pametan: On je taj koji sve bolje zna od vas i treba jedino njega da slušate i pratite. Ovo se pogotovo odnosi ako je muškarac stariji od vas. On je spreman da donosi odluke umjesto vas, postavlja određene granice i jednostavno sve se pita. Za ženu koja ima svoj stav i planove ovakav tip muškarca teško da će moći biti partner na duge staze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh