BiH

U Sarajevu počela isplata porodiljskih naknada od 1.000 KM

Danas su prvi put uplaćene znatno povećane porodiljske naknade u Kantonu Sarajevo, i to u iznosu od po 1.000 KM. Uplaćene su naknade i drugim budžetskim korisnicima.

Novac u BiH - Blogspot.com

Kantonalna ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Ivana Prvulović (NiP) je za naš portal potvrdila da su ovomjesečne naknade porodiljama danas uplaćene. Podsjećamo, kantonalna vlast je odlučila da svim porodiljama (i zaposlenim i nezaposlenim) mjesečne naknade poveća na 1.000 KM.

To je najviši iznos za porodiljske naknade u Bosni i Hercegovini. Nedavno su vladajući u Tuzlanskom kantonu također najavili da će ovu naknadu povećati na 1.000 KM.

Također, danas su u Kantonu Sarajevo uplaćeni dječiji dodatak i naknada civilnim žrtvama rata, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kada je riječ o federalnom nivou, prijedlog Vlade FBiH je da se nakon usvajanja budžeta nezaposlenim porodiljama godinu dana uplaćuje oko 300 KM mjesečno, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh