Fudbal

Gerrard: Volim fudbal, on je moj lijek

Pobjede poput ove protiv Brightona od 2:0 su “ljekovito sredstvo” za Stevena Gerrarda, rekao je na konferenciji za medije novi trener Aston Vile. Golovima Olija Watkinsa i Tyronea Mingsa, klub iz Birminghama je prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza.

Steven Gerrard - Reuters

Džerard, bivši kapiten Liverpoola, za kojeg je odigrao više od 700 mečeva u periodu od 1998. do 2015. godine, blistao je od sreće nakon pobjede u svom prvom meču na klupi Aston Ville.

“Uvijek sam bio i nastavit ću da budem iskren i korektan. Ako neko sumnja u moju strast prema fudbalu, neka vidi moju reakciju nakon golova. Ona je tako stvarna i iskrena. Volim fudbal, on je moj lijek.”, rekao je Gerrard, a potom dodao:

“Tokom utakmice pokušavam da kontrolišem emocije, ali uvijek pomjerim nogu i uputim šut, kada bi to trebalo da urade moji igrači na terenu. Volim trenerski posao, volim da pomažem igračima i da im dajem smjernice, ali mrzim da izgubim. Protiv Brightona smo imali i ne baš toliko dobrih momenata, ali smo meč završili dobro. Imamo na čemu da radimo i mislim da ćemo vremenom biti sve jači i jači.”

Aston Villa u ovom trenutku zauzima 15. poziciju na tabeli Premiershipa sa 13 bodova. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh