Svaštara

Bio je u bolnici u vrlo kritičnom stanju: Jedna TEŠKA ODLUKA njegove sestre spasila mu je život

Tvrdi da joj je brat sve na svijetu i da je sa zadovoljstvom to učinila.

Liječenje - Ilustracija / Srpskainfo.com

Uoči idnijskog praznika Rahša Banhana, doktorka Sujata Dev podarila je svom bolesnom bratu Sandepu Kumaru najvrijedniji dar – život!

Ona je, naime, donirala bubreg Kumaru koji je dugo bio na dijalizi i kom je transplantacija bila neophodna.

– Ne mogu dovoljno da joj se zahvalim. Obično braća daruju sestre na ovaj praznik, ali Sujata je ovog puta darivala meni. Poklonila mi je život – drhtavim glasom rekao je Kumar za Times of India telefonom iz bolnice.

Kumar je, prije nego što se razboleio, radio kao glavni povjerenik za porez na prihod u Luknovu u indijskoj državi Utar Pradeš.

Njegova sestra, doktorka Dev je ginekolog i profesor na Medicinskom fakultetu.

– Za mene je moj stariji brat sve. Kao medicinski radnik, svjesna sam donacije bubrega i na koji način treba da živite nakon što donirate bubreg. Srećna sam što sam podarila novi život bratu – rekla je 51-godišnja doktorka.

Kumar je podvrgnut transplantaciji bubrega u Institutu za bubrežne bolesti u istraživačkom centru u Ahmedabadu 14. avgusta.

Prema procjeni ljekara, dobro se oporavlja, nivo kreatinina mu je u granicama propisanosti, a uskoro će vjerovatno biti otpušten, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh