Košarka

Sjajno, velika pobjeda „Zmajica“ na otvaranju Eurobasketa

Naše košarkašice u Strazburu razbile favorizovanu Belgiju, jednog od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva

Naša košarkaška reprezentacija napravila je senzacionalan rezultat i u 1. kolu grupe C pobijedila favorizovanu Belgiju rezultatom 70:55 (19:11 11:17 21:19 19:8). Izabranice selektora Gorana Loje razbile su jednog od favorita Evropskog prvenstva i na najbolji način se vratili na veliku scenu.

U odličnoj partiji naše selekcije istakla se Nikolina Babić sa 23 poena, a dodala je i po dva skoka i dvije asistencije. Džonkel Džons je ubacila 13 poena i dodala čak 17 skokova uz tri asistencije. Deura je dodala deset poena, Delić devet, Marica Gajić je ubacila osam poena i skupila čak 12 skokova, dok je Matea Tavić na sedam ubačenih poena dodala šest asistencija.

Belgiji nije pomogla ni sjajna partija Eme Miseman koja je meč završila sa 24 poena i 13 skokova. Istakla se još i Džuli Alemand sa 13 poena.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra veliko takmičenje nakon 22 godine. “Zmajice” otvaraju Eurobasket nastupom protiv selekcije Belgije. Meč se igra u Strazburu.

Takmičenje najboljih košarkašica igra se u Francuskoj i Španiji od 17. do 27. juna.

Naša selekcija nastupit će sa sljedećim košarkašicama: Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Džonkel Džons (Jonquel Jones). Selektor je Goran Lojo.

Naša selekcija je u grupi C, a pored Belgije “Zmajice će odmjeriti snagu i sa reprezentacijama Turske i Slovenije, prenosi sport.avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh