Svaštara

Sestrama se dogodio užas zbog kog su obje mrtve: Mislile su da im policija ne vjeruje, pa se ubile

Njihovo zlostavljanje počelo je kada su imale osam godina, a nastavilo se i u tinejdžerskom dobu, prenosi Metro.

Kris i Sem - Screenshot

Sestre bliznakinje Kris i Sem Guld (17) iz Falburna (Kembridžšir, Velika Britanija) oduzele su sebi život u razmaku od četiri mjeseca, plašeći se da im policija ne vjeruje da su dugo godina trpjele s*ksualna zlostavljanja nakon što se kasnilo sa istragom, a zatim niko nije bio procesiuran zbog onoga što su pretrpjele.

Njihovo zlostavljanje počelo je kada su imale osam godina, a nastavilo se i u tinejdžerskom dobu, prenosi Metro.

Policija je saopštila da je slučaj zatvoren 2016. godine zbog “nedostatka prihvatljivih dokaza”, ali roditelji su bili zabrinuti jer su samtrali da sa osumnjičenima nikad nije obavljen adekvatan razgovor.

Istraga je ponovo otvorena tek septembra prošle godine nakon što su se pojavili novi dokazi, ali to je bilo nakon smrti sestara.

Sem umrla u septembru 2018. godine uslijed trovanja lijekovima, dok je Kris pronađena mrtva u januaru 2019. pored željezničke pruge.

U istrazi se moglo čuti kako je Kris u junu 2016. prvi put otkrila da su ona i sestra s*ksualno zlostavljane od 2007. godine.

Njihovi roditelji nijednog momenta nisu sumnjali u to i bili su ubijeđeni da je to jedan od razloga zbog čega su imale psihološke probleme i više puta se pokušale da se ubiju.

– Nakon smrti sestara policija je posjetila osumnjičenog, rekavši mu da je imenovan u krivičnoj prijavi, ali ipak nije obavila adekvatan razgovor sa njim – navodi se u istrazi.

Kris je nakon toga pokušala da se ubije u školi, ali je spriječena u tome, pa je odvedena u psihijatrijsku bolnicu.

U večeri njene smrti, Kris su pustili da ode po cigarete i napustila je odjeljenje oko 18.30 i tu joj se izgubio trag. Nije odgovarala ni na pozive osoblja.

U potragu se uključila porodica, kao i policija, a njeno beživotno tijelo je pronađeno oko 20.35. Pretpostavlja se da je ovog puta uspjela u namjerama koje je više puta pokušala i da je sebi oduzela život, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh