Region

Oglasio se vlasnik stana u kom je eksplodirao bojler: “Šteta je velika, djevojke je spasila samo jedna stvar”

Jutrošnja eksplozija bojlera na Čukarici (Srbija) je uznemirila stanovnike tog dela grada, a kako je rekao uznemireni vlasnik stana Mališa Pavlović, šteta je velika.

Vatrogasci - TV Pink

U stanu u kom se sve desilo žive dvije djevojke kao podstanarke, koje su spavale kada je bojler eksplodirao.

Požar nakon toga je izbio na trećem spratu, pa se proširio i na četvrti i peti. Osam osoba je povrijeđeno, i sve su hospitalizovane na VMA, dok je dvoje djece trenutno na toksikologiji u Institutu za majku i dijete.

– Djevojke su u stanu nekoliko godina, nikakvih problema nije bilo – u šoku priča Mališa Pavlović, vlasnik stana.

– Stan ima 42 kvadrata, a bojler je kupljen prije godinu i po dana. Iz Ljiga sam došao prije sat vremena, nisam zatekao požar, ali je šteta velika. Koliko sam čuo, juče u bojleru nije bilo vode, a nije bio ni upaljen. Od kupatila ih dijeli zid, koji je vjerovatno spasio djevojke.

Komšija Saša Stefanović koji živi u stanu pored kaže da je eksplozija bila toliko jaka da je odmah probudila i njega i njegovu trudnu ženu.

– Bio sam u krevetu i odjednom je nešto puklo kao bomba – u šoku priča on.

– Trudna žena je bila pod stresom, a ja sam za pola minuta bio napolju. Samo sam vidio djevojku koja viče “upomoć, gori stan”, a onda je vatra počela da se rasplamsava. Vatrogasci su bili tu za deset minuta i spriječili veću tragediju. Od siline udara, vrata od stana su odmah iskočila iz ležišta. Još smo u šoku.

Komšinici koja živi na istom spratu jedna od djevojaka jako je pokucala na vrata tražeći pomoć.

– Nisam čula kad je puklo, ali kažu da su se čule tri eksplozije. Djevojka je uplakana vikala upomoć i jako kucala na vrata. Nisam znala sta se dešava, samo sam izbezumljena izašla napolje. Odjednom je izbio veliki dim i svi smo izašli napolje – rekla je komšinica, pišu “Novosti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh