Fudbal

Plasman u play-off Evropske lige izborili Sarajevo, PSV, Galatasaray, Celtic, AC Milan…

Sinoć su diljem Evrope odigrane utakmice 3. pretkola Evropske lige,.

Od ekipa iz BiH, FK Sarajevo je savladalo Budućnost iz Podgorice rezultatom 2:1 i izborilo plasman u play-off, a Zrinjski je poslije penala izgubio od ekipe APOEL-a, a u regularnom toku meča bilo je 2:2.

Od klubova iz regije, Celje iz Slovenije je izgubilo od ekipe Ararat-Armenie rezultatom 1:0. Fudbaleri Partizana su nakon produžetaka poraženi od belgijskog Charleroa s 2:1. Lokomotiva Zagreb je doživjela debakl od švedskog Malmea koji je slavio rezultatom 5:0.

Slovenska Mura je poražena od holandskog PSV-a s 1:5. Hajduk Split je u Istanbulu izgubio od Galatasaraya rezultatom 2:0. Shkendija iz Sjeverne Makedonije je također eliminisana od Tottenhama s 1:3.

Srbijanski predstavnik Vojvodina je nakon produžetaka izgubila od belgijskog Standard Liègea rezultatom 2:1. Ekipa Drite s Kosova poražena je od poljske Legie sa 2:0.

– Bešiktaš poražen od Rio Avea, Celtic savladao Rigu

Od ostalih utakmica, pažnju ljubitelja fudbala privukao je meč turskog Bešiktaša i Rio Avea u kojem je slavio portugalski tim nakon penala, pošto je u regularnom toku meča bilo 1:1.

Riga je poražena od Celtica rezultatom 0:1, a dalje je prošao i Rosenborg koji je slavio protiv turskog Alanyaspora s 1:0.

FC Copenhagen je pobijedio poljsku ekipu Piast Gliwice s 3:0, AC Milan je eliminisao norveški Bodo rezultatom 3:2, a švicarski St. Gallen je poražen od AEK-a iz Atine rezultatom 0:1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh