Region

“Kud ga pustih da ode, vidio sam da je loše” – Potresna ispovijest prijatelja čovjeka koji je stradao u saobraćajnoj nesreći

– Žalio se na visok pritisak – priča prijatelj I. I. koji je poginuo danas u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća - Ilustracija / Srbijadanas.com

Živorad Đurđanović, iz niškog sela Međurovo, prijatelj I. I. (41) koji je danas stradao u saobraćajnoj nesreći kaže da je I. I. jutros oko devet sati došao kod njega, da ga njegov sin vodi kod ljekara u Klinički centar jer su zajedno radili, pa su se sprijateljili.

Žalio se na visok pritisak, pa je sa sobom poveo i majku. Nju je ostavio kod nas, a njih dvojica su otišli u bolnicu. Oko 17 sati krenuo je put Koprivnice, vidio sam da je jedva istjerao kola, tek iz trećeg puta je izašao iz dvorišta. Da sam znao da mu je loše, zaustavio bih ga. Kud ga pustih da ode, vozio je samo petnaestak minuta, evo stigao do ulaza u Lalinac i poginuo – priča Đurđanović.

Do tragedije je došlo kada je I. I. upravljajući vozilom “fiat punto” aleksinačkih tablica, krećući se iz pravca Novog Sela prešao na lijevu stranu kolovoza i direktno se sudario sa kombijem prokupačkih tablica u kojim je upravljao N. L. (38) iz Lalinca. Tom prilikom teško je povrijeđen i suvozač u “puntu”, majka stradalog čovjeka B. A. (66). Vozač kombija je lakše povrijeđen, dok je njegova supruga prošla bez povreda.

Tragedija se dogodila naočigled bračnog para koji se kretao iza “punta”.

Primijetio sam da krivuda

– Išao sam iza njega, primijetio sam da krivuda dok je silazio sa nadvožnjaka, a onda je odjednom prešao na lijevu stranu puta. Kombi koji mu je dolazio u susret je bježao desno koliko je mogao, ali džaba…. Nije kočio uopšte, mislim da je vozio šezdeset na sat, jer sam ga i ja pratio tom brzinom, a i kombi nije išao brže… Međutim, to je bilo dovoljno da strada jer su se direktno sudarili – komentariše nesreću očevidac.

Njegova vidno potrešena supruga kaže da je pritrčala u pomoć ljudima u “puntu”.

Nije odmah umro, ali nije bio ni svjestan, ja sam ga pljuskala, pokušavajući da ga povratim. Dala sam njegovoj majci čašu vode, ali uzalud… Bio je sav krvav, samo su mu oči bile otvorene – priča njegova supruga.

Policija je potvrdila da je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba stradala, a dvije su povrijeđene te da je u toku uviđaj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh