Fudbal

Konferencija koja se čekala 30 godina: Jurgen Klopp je cijelu noć plakao, a ni sam ne zna zašto je tako

Održana je posebna pres konferencija na kojoj se o tituli u Premier ligi oglasio Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola koji je uspio osvojiti trofej nakon 30 godina sa Redsima.

Jurgen Klopp - SCsport.ba

Klopp je, ‘hladne glave‘, ipak bio gotovo slično emotivan kao sinoć kada je, nakon što je Liverpool ozvaničio titulu, u suzama govorio o tome.

Ovaj klub je izgrađen na toliko lijepih stvari. Duša i srce su ono što privlače ljude iz dana u dan. Liverpool je muzika i fudbal, oboje su emocije. Oboje su strast i to je ono što svi žele. Znamo šta smo uradili i za koga. Ne mogu biti dovoljno zahvalan za podršku koju imamo otkako sam ovdje“, rekao je Klopp i nastavio:

Plesao sam kako bih proslavio trofej. Uvijek sam bio bolji plesač nego fudbaler. Bili smo u odličnom raspoloženju, a i muzika je bila dobra. Nisam mogao govoriti sinoć. Uvijek je dobro održati govor fudbalerima, ali ja nisam bio u mogućnosti to da uradim sinoć. Nemam ideju zbog čega je tako. Bio sam u potpunosti preplavljen emocijama i plakao sam cijelu noć. Sada sam dobar. Zaista smo uradili veliku stvar. Biti dio ovog kluba kada se ovakve stvari dešavaju je velika sreća. Divno je biti u Liverpoolu u ovom trenutku i sretan sam što sam dio toga“.

Klopp je istakao kako je njegov tim morao ispisati historiju.

Iako nisam znao to tada, najvažnija stvar koju sam ikada rekao svojim fudbalerima je da mi moramo ispisati svoju historiju i nove priče. U međuvremenu, historija ovog kluba više nije teret za nas. Historija je sada naša prelijepa pozadina i baza za ono što radimo. Kada sam stigao, rekao sam da nas ne porede sa sjajnim igračima koji su igrali za naš klub i osvojili sve u prošlosti. Trebalo je da dobijemo šansu od navijača kako bi kreirali svoj put“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh