Svaštara

Upoznajte pit bula koji je toliko rijedak da je jedini predstavnik svoje vrste

Imate čast upoznati jednog od najrjeđih pit bula na svijetu. Učinit će vam se da se radi o gepardu, ali griješite. Titus je toliko rijetka pojava da je jedini predstavnik svoje vrste na svijetu. Ima karakterističan izgled krzna koji inače viđamo kod geparda.

No image - Haber.ba

Inače, psi s ovakvim izgledom krzna nisu tako česti, ali ipak postoje. Izgled im je uzrokovan jednom vrstom mutacije gena. Te “mutacije” nisu uvijek prirodne i zapravo se radi o trikovima kojima se služe njihovi vlasnici kako bi dobili takav izgled, a najčešći među njima je bojenje netoksičnom bojom.

Titusova se slika nedavno vrlo brzo proširila internetom. Pas leži na stolu koji se najvjerovatnije nalazi u frizerskom salonu za pse, pa pretpostavljamo da se ipak nije takav rodio. Ali, mora se priznati da je rezultat ipak impresivan, prenose “Nezavisne“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh