Region

Zatreslo u Dalmaciji, osjetilo se do Hercegovine: Potres pogodio Pelješac, građani javljaju da je uslijedilo i novo podrhtavanje tla

Večeras u 21 sat i 33 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres na Pelješcu s epicentrom 10-ak km istočno od Orebića.

Detekcija potresa - Screenshot/EMSC-CSEM.org

Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a u epicentralnom području mogao se osjetiti intenzitetom IV prema Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvici.
Kako pišu građani u komentarima na društvenim mrežama, potres se osjetio i znatno dalje od Pelješca, u Opuzenu, Metkoviću i drugim mjestima u Dolini Neretve, pa čak i u Hercegovini, prenosi slobodnadalmacija.

Stanovnici Pelješca također na Facebooku pišu kako je nakon prvog potresa uslijedilo i novo podrhtavanje tla.
‘Umrla san od straha’, ‘Tutnjalo je’, ‘Stalo mi srce’, ‘Nego ću zaspa’, ‘Evo ga opet’, ‘Evo i drugi’…, samo su neki od komentara prestrašenih građana na društvenim mrežama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh