Fudbal

Hadžibegić kandidat za klupu Partizana

Čelnici beogradskog Partizana uveliko su u potrazi za novim trenerom nakon što je kormilo napustio Zoran Mirković.

Faruk Hadžibegić - Sport.ba

Dosadašnji strateg crno-bijelih poslije drugog uzastopnog poraza u prvenstvu Srbije odlučio se na radikalan potez. Ne može se reći da je ovakva odluka iznenađujuća, jer je ovaj nekadašnji fudbaler Juventusa poslije meča sa Voždovcem najavio šok terapiju, a o odluci najprije je obavijestio igrače.

Upravni odbor Partizana u međuvremenu je na Mirkovićevo mjesto postavio Žarka Lazetića, ali obzirom da je samo privremeno rješenje, uveliko se špekuliše ko će preuzeti klub na duže staze. Kandidata je prilično mnogo, spominju se Vuk Rašović, Slavko Matić, Ilija Stolica, kao i nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić.

“Hot sport” piše kako je Hadžibegić ponuđen Partizanu prethodnih dana, kao i Srećko Katanec, ali da su njihova dovođenja navodno trenutno preskupa za crno-bijele. Dok traje neizvjesnost ko će naslijediti Mirkovića, prvi čovjek Partizana Milorad Vučelić je otkrio željene osobine koje novi trener treba da posjeduje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh