BiH

U Republici Srpskoj se ukazala karta Bosne i Hercegovine

Grupa vrijednih Orahovaca, nekoliko dana je uređivala ovo mjesto kod Bosanske Gradiške. Radi se prvenstveno o sječi starih stabala.

Karta BiH na drvenom panju - SrpskaInfo.com

Sejad Jahić, poznati orahovski fotoreporter, lovac i aktivista, kaže da akcija nije bila nimalo laka, ali da je bila maksimalno zanimljiva.

“Uvijek raspoloženi Mustafa Dudaković, zvani Puđa, održao nam je čas geografije, prepoznavši na jednom panju kartu Bosne i Hercegovine”, rekao je Jahić.

I zaista, svi su se složili da panj liči na BiH.

“Evo, ovo je Sava i granica s Hrvatskom, ovdje je granica s Bosnom i Drina, ovdje je Neum, a ovamo gore Bihać”, prokomentarisao je granice Bosne i Hercegovine na starom panju raspoloženi Dudaković.

Ovo groblje nedavno je ograđeno prelijepom ogradom, vrijednom 60.000 maraka.

Osim Eniza Osmanovića, efendije Šaćira Kobilice i Mustafe Dudakovića, u akciji su učestvovali i njegov brat Asim, te Muharem Dudaković, Sead Muminović, Ado i Alen Bradarić, omladinci Husnija i Hasan i drugi vrijedni Orahovci, prenosi “SrpskaInfo” tekst s “Avaza“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh