Svaštara

Potrebno je samo par sastojaka za blistav escajg

Ovo funkcionira preko hemijske reakcije poznate kao i elektroliza

Tanjiri, escajg, tacne treba da budu izglancani najviše moguće, a u tome vam može pomoći jedan jednostavan trik kako da očistite escajg uz samo nekoliko sastojaka.

Sve što vam treba jeste vruća voda, malo praška za pecivo, so, aluminijska folija i plastična posuda. Potrebno je da u posudi pomiješate sve ove sastojke i da ubacite escajg, ne svu količinu koja vam je potrebna, već jedan po jedan ili samo par u isto vrijeme, ostavite pola minuta i izvadite.

Možete ih provući kroz mlaz tople vode čisto da isperete sastojke iz posude, ostavite da se osuše i spremni su za upotrebu.

Ovo funkcionira preko hemijske reakcije poznate kao i elektroliza. Mogu se pojaviti sitni mjehurići na površini, ali to će biti zanemarivo kako proces čišćenja bude odmicao.

Procijenite da li je potrebno promijeniti vodu i ubaciti nove sastojke za ostatak escajga, ali sve u zavisnosti od toga koliko ima da čistite.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh