Svaštara

Horoskopski znakovi koji su uvjereni da se cijeli svijet vrti oko njih

ODREĐENI horoskopski znakovi poznati su po svom izraženom egu, zbog čega često percipiraju da se cijeli svijet vrti oko njih.

Djevojka - Infpult.info

Ova karakteristika može se manifestirati kroz potrebu za pažnjom, dominacijom u socijalnim situacijama ili jednostavno uvjerenjem da su njihovi problemi i potrebe važniji od tuđih. U nastavku istražujemo koji su to znakovi i analiziramo astrološke i psihološke razloge njihove egocentričnosti.

Lav

Lavovi, kojima vlada Sunce, simbol su samoga sebe i vlastitog identiteta te prirodno zrače samopouzdanjem i autoritetom. S obzirom na to da je Sunce centar solarnog sustava, Lavovi često nesvjesno usvajaju tu ulogu u svakodnevnom životu, vjerujući da su prirodni lideri čiji su doprinosi ključni u svakoj situaciji. Njihova potreba za priznanjem i divljenjem često ih motivira da preuzmu vodeću ulogu, a njihova karizma često privlači druge ljude, dodatno potvrđujući njihovo uvjerenje da su centar svijeta.

Ovan

Ovnovi, pod vladavinom Marsa, planeta akcije i inicijative, poznati su po svojoj direktivnosti i sklonosti da se stave na prvo mjesto. Kao prvi znak zodijaka, Ovan prirodno zauzima ulogu predvodnika i često se osjeća kao da mora biti prvi u svemu što radi. Ova osobina može ih navesti na vjerovanje da su njihove ideje i planovi uvijek najbolji te često ignoriraju osjećaje drugih ljudi, što rezultira percipiranjem da je njihov osobni doprinos najvažniji.

Blizanci

Blizanci, pod vladavinom Merkura, planeta komunikacije, imaju prirodnu potrebu za izražavanjem i dijeljenjem svojih misli i ideja. Njihova sposobnost brzog razmišljanja i prilagodljivosti čini ih iznimno verbalno dominantnima, što može dovesti do toga da se drugi osjećaju kao da Blizanci žele monopolizirati svaku konverzaciju. Blizanci često misle da su njihove informacije i ideje ključne za svaku situaciju, što ih može učiniti percipiranim kao egocentrične, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh