Svaštara

Domaćica otkrila TAJNU iz radnje za HEMIJSKO ČIŠĆENJE – Ovo su 3 trika za savršeno opran veš

Pranje veša, voleli mi to ili ne, je posao koji gotovo svakodnevno obavljamo, i koji prosto moramo da uradimo da bi nam odeća bila čista, mirišljava i spremna za naredno korišćenje.

Verovatno vam se nekada desilo da ste pokušali da operete košulje, a nakon što ste ih izvadili iz mašine kragna i donji deo rukava i dalje su bili prljavi?

Ne brinite, rešenja postoje.

Donosimo vam nekoliko saveta iz radnje za hemijsko čišćenje.Pripremite košulje pre pranja
Koža na vratu prirodno je masnija i na tom delu žlezde lojnice pojačano rade. Kako biste izbegli masne mrlje, košulje perite na temperaturi od minimalno 60 stepeni, pa ih dodatno pripremite pre nego što ih ubacite na pranje.

U plastičnu posudicu stavite 3 decilitra tople vode i puni čep tečnog deterdženta za pranje rublja. Izmešajte i uzmite četku s grubljim vlaknima (malo mekše od onih sa kojima su naše bake prale tepihe).

Umočite u mešavinu vode i deterdženta i lagano, ne oštećujući materijal, izribajte kragnu i rukave. Potom ih stavite u mašinu, a masnoći i prljavštini više neće biti traga.Kako spasti perjanu jaknu ako izgubi punoću
Oprali ste svoju najdražu pernatu jaknu i perje se nakon sušenja sklupčalo u grudvice, i jakna je izgubila punoću? Ne brinite. Svaku grudvicu ručno razbijte, gurajte prstima perje u svim smerovima, raspoređujući ga po delovima jakne. Zamislite kao da razdvajate loptice vate.

Ukoliko imate mašinu za sušenje veša jaknu stavite unutra kako bi dobila svoj prvobitni oblik. Pripazite da u mašinu za sušenje stavljajte već suvu jaknu i ne držite je unutra duže od 10 minuta. U protivnom se materijal može “spaliti” od visoke temperature. Takođe, jakne u mašini perite same, bez druge odeće, na niskoj temperaturi i sa 4-5 komada loptica za tenis. Nikad vam se vuna ni perje neće zgrudvati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh