Svaštara

Četiri horoskopska znaka koja često padaju u depresiju

DEPRESIJA je ozbiljno stanje koje može utjecati na svakoga, bez obzira na starost, spol ili socioekonomski status.

Žena - Freepik/rawpixel.com

Produbljeni osjećaj tuge, gubitak interesa za uobičajene aktivnosti, teškoće u koncentraciji, promjene u apetitu i spavanju mogu znatno narušiti kvalitetu života pojedinca.

Unatoč činjenici da bilo tko može patiti od depresije, postoji nekoliko horoskopskih znakova koji su, prema astrolozima, skloniji osjećajima duboke tuge i depresivnim epizodama. Razlozi za to variraju od njihove emocionalne prirode do načina na koji se nose s izazovima i stresom u životu.

Rak

Rakovi su, zbog svoje emocionalne dubine, povezani sa svojim osjećajima i osjećajima ljudi koji ih okružuju. Ova visoka razina empatije čini ih sklonijima osjećaju tuge kada se suoče s teškim situacijama ili kada su svjedoci tuđih patnji. Rakovi se često teško nose s promjenama i gubitkom, što može dovesti do osjećaja depresije.

Ribe

Ribe su još jedan vodeni znak, poznat po svojoj dubokoj emocionalnosti i intuiciji. Često se gube u vlastitim mislima i osjećajima, što ih može dovesti do osjećaja izolacije i usamljenosti. Njihova pojačana empatija također znači da mogu preuzeti emocionalni teret drugih, što ih može preplaviti i dovesti do depresivnih stanja.
Škorpion

Škorpioni su intenzivni i strastveni, te imaju duboki emocionalni svijet. Njihova sklonost ekstremima može ih učiniti posebno ranjivima na emocionalne padove. Škorpioni ponekad ne prestaju razmišljati o dubokim životnim pitanjima, što ih može dovesti do negativnog razmišljanja i osjećaja beznađa.

Jarac

Jarčevi su poznati po svojoj ambiciji i disciplini, ali i po samokritičnosti. Njihova težnja za postizanjem ciljeva može ih dovesti do pretjeranog stresa i osjećaja neuspjeha ako stvari ne idu prema planu. Ovaj pritisak, i njihova sklonost zatvaranju u sebe, mogu ih dovesti do dubokih osjećaja tuge i depresije, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh