Svaštara

Spasila stotine brakova: “Jaku vezu čuva ovih 7 stvari”

Ona je primijetila sedam obrazaca uspješnih parova

Dr Nikol Lepera je holistički psiholog iz Amerike koja je pomogla mnogim ljudima čiji su brakovi bili u krizi.

Ona je primijetila sedam obrazaca uspješnih parova, prenosi zadovoljna.rs.
Postavljali su granice porodici

Svoju vezu su stavljali na prvo mjesto i postavili su jasne granice ostalim članovima porodice. Nisu im izlagali svoje probleme niti su donosili odluke na osnovu onoga što porodica želi. Radili su ono što je najbolje za njihov partnerski odnos i to zajedno.
Bili su prijatelji

Zaista su voljeli da provode vrijeme jedno s drugim. Bili su uzbuđeni što će se posle dugog dana vidjeti kod kuće. Prijateljstvo je osnova njihovog odnosa.
Prošli su kroz stvarno mračne periode

Svi su prošli kroz zaista teške periode u kojima su bili na raskrsnici. Ipak, odlučili su da ostanu zajedno i prevaziđu to. Uspostavili su povjerenje.
Puštali su jedno drugo da budu ono što jesu

Postojao je osnovni nivo poštovanja i divljenje je bilo ispred želje da promijene jedno drugo. Ova sloboda je izvukla najbolje iz njih.
Imali su teške razgovore

Redovno su komunicirali i bili su otvoreni za perspektivu onog drugog. Nisu se nosili sa problemima izbjegavanjem ili poricanjem. Postojala je emotivna regulacija, pa su konverzacije rijetko postajale eksplozivne.
Svađali su se

Nervirali su jedno drugo, svađali se i povremeno izluđivali jedno drugo. Ipak, znali su kako da upravljaju konfliktom, povrate se i nastave dalje.
Od mana su pravili vrline

Cijenili su i priznavali nedostatke partnera. Čak i kada bi ih povremeno nervirali, prihvatali su ih i nikada nisu pretjerano kritikovali. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh