Svaštara

Ovih pet stvari žena primijeti kod muškarca u startu

Kada je u pitanju upoznavanje sa nekim novim, posebno u domenu romantičnih mogućnosti, ključnu ulogu igra ono što vam upadne u oči prije nego što razmjenite riječi.

Ljubav - Onlinerecepti.com.ba

Prvi utisci su izuzetno važni, a nedorečeni detalji koje žene primjete kod muškarca prije nego što on otvori usta su kao prolog razgovora. Iako ovi vizuelni znaci ne definišu karakter osobe, oni svakako mogu postaviti ton za početnu interakciju. Pažnja o doterivanju, držanju, izboru odjeće i ličnoj higijeni može povećati šanse za ostavljanje pozitivnog i trajnog utiska i tako postaviti temelj za procvat važnih veza.

Šta je prvo što žena primjeti kod muškarca?

1. Kosa i brada
Način na koji muškarac stilizuje i održava kosu i bradu može mnogo reći o njegovoj ličnosti. Bilo da se radi o negovanoj bradi, dobro oblikovanoj frizuri ili ležernom raščupanom izgledu, ovi izbori mogu da prenesu osjećaj samopouzdanja i brige o sebi. Neuredan izgled može se shvatiti kao nedostatak pažnje na detalje ili neobavezan stav. S druge strane, njegovana frizura i brada mogu dati prvi utisak da je ponosan na svoj izgled i da cijeni ličnu njegu.

2. Nokti i ruke
Stanje muških ruku i noktiju može izgledati kao mali detalj, ali to je često zanemaren aspekt koji žene primjećuju na prvi utisak. Čisti, negovani nokti i njegovane ruke ukazuju na nivo higijene i njege o sebi. Nasuprot tome, zanemareni nokti mogu nenamjerno da prenesu nedostatak pažnje na ličnu njegu. Žene mogu podsvjesno da povezuju manikirane ruke sa nekim ko obraća pažnju na sitnije detalje života, dok se neuredne ruke mogu shvatiti kao potencijalna crvena zastava.

3. Držanje
Kako se osoba ponaša fizički je neverbalno sredstvo komunikacije koje može prenijeti samopouzdanje, snagu, pa čak i pristupačnost. Dobro držanje može učiniti da osoba izgleda samouvjerenije, dok se ležernost može protumačiti kao nedostatak samopouzdanja ili nemar. Pored toga, dobro izgrađena građa može biti vizuelni znak koji komunicira disciplinu, posvećenost fitnesu i sveukupno zdrav način života. Ovi fizički atributi mogu uticati na početni utisak koji žena ostavlja prije nego što se upusti u razgovor, prenosi Citymagazine.si.

4. Odjeća
Odjeća je moćan oblik samoizražavanja i može pružiti uvid u čovjekovu ličnost i stil. Izbor odjeće, bilo ležerne, svečane ili eklektične, može dati ženama uvid u interesovanja i nivo sofisticiranosti nosioca. Pažnja na modne trendove i dobro usklađenu opremu mogu ukazivati na nekoga ko je u skladu sa aktuelnim stilovima i ponosi se svojim izgledom. S druge strane, neusklađena ili neujednačena odjeća može se shvatiti kao nedostatak interesovanja za lični stil ili samoprezentaciju.

5. Miris tijela
Miris je moćan faktor privlačnosti. Miris tijjela može nekoga da privuče ili odbije. Dobra lična higijena, uključujući upotrebu nežnih kolonjskih voda ili dezodoransa, može ostaviti pozitivan i trajan utisak. Nasuprot tome, zanemarivanje lične higijene može stvoriti trenutnu prepreku za povezivanje. Mirisno iskustvo je suptilan, ali moćan faktor koji doprinosi ukupnoj percepciji osobe, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh