Svaštara

Moćni Pluton u Vodoliji 2024. donosi kardinalne promjene, evo koje polje vašeg života je na udaru

Dakle, šta nam donosi taj famozni Pluton u Vodoliji 2024? Sve o najznačajnijem astrološkom događaju godine, onom čije posljedice ćemo osjećati dvije decenije

Vodolija - Opusteno.rs

Koliko prekosutra, 21. januara – Pluton će ući u Vodoliju. Sa aspekta astrologije, ovo je ogromna stvar. Poslednji put, Pluton je bio u Vodoliji pre 248 godina – baš u vreme Francuske revolucije. Dakle, činjenica da se to dešava upravo sada, nešto je što se ne sme zanemariti.

Dakle, šta znači taj famozni Pluton u Vodoliji? Evo svega što treba da znate o jednoj od najvažnijih astroloških pojava 2024.

Šta predstavlja Pluton?
Kao što verovatno već znate, vaš sunčev znak predstavlja vašu ličnost, Venera je povezana sa ljubavlju i vezama, a retrogradni Merkur će garantovano izazvati pustoš na vašem putu na posao – druge planete dalje u Sunčevom sistemu, međutim, ne rade tako očigledno. Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton se nazivaju „transpersonalnim“ ili „generacijskim“ planetama, što znači da je njihov uticaj veliki, dugoročan i doživljava se masovno. A od ovih nebeskih tela, Pluton ima najdužu orbitu (i, takođe, najveći uticaj) od svih.

Nazvan po grčkom vladaru podzemnog sveta, Pluton predstavlja sve što postoji ispod površine. (Pomislite na tajne zavere, skrivene planove, sistemsko ugnjetavanje.) Takođe predstavlja neverovatan pritisak koji se gradi na podzemnom nivou… i šta se dešava kada se taj ekstremni intenzitet oslobodi. Na kraju krajeva, Pluton govori o istini i moći – radi se o guljenju slojeva da bi se identifikovalo ko je zaista glavni. Šta je zaista u pitanju. Šta se stvarno dešava. Primera radi, poslednji put kada je bio u Vodoliji izazvao je Francusku revoluciju. Malo li je?

Uprkos tome što je malo nebesko telo u našem solarnom sistemu, astrološki značaj Plutona je ogroman. U ovoj potrazi za razotkrivanjem istine i moći, Plutonov dodir je daleko od delikatnog; zaista dolazi poput macole koja ruši sve pred sobom. Pametan i proračunat, Pluton se ne plaši da pocepa najsloženije sisteme iznutra prema spolja. Metamorfoza, evolucija, transmutacija – to je plutonovski put.

Od 2008. Pluton maršira kroz industrijski znak Jarca. Jarac je povezan sa velikim biznisom, Volstritom, korporativnom moći i tradicionalnim ekonomskim strukturama. U stvari, mnogi astrolozi povezuju sve veće ubrzanje kasnog kapitalizma sa Plutonovim putovanjem kroz Jarca. Kako se srednja klasa smanjivala i milijarderi su vladali, ovo uznemirujuće ekonomsko raslojavanje je sigurno bilo plutonsko..

Šta zapravo znači ovaj Pluton u Vodoliji 2024?
Nakon dugog krstarenja Jarcem, Plutonovo predstojeće putovanje u Vodoliji će ponuditi značajno drugačije iskustvo. Uprkos svom prefiksu „akva“, Vodolija je vazdušni znak — a svi vazdušni znaci zodijaka (Blizanci, Vaga i Vodolija) povezani su sa odnosima, zajednicom i mrežama. Kao poslednji vazdušni znak zodijaka, Vodolija je fokusirana na ljude (sa velikim Lj). Vodolija je pod upravom Urana, motivisana kolektivnom brigom, humanitarnošću i društvenim pitanjima velikih razmera, i povezana je sa pobunom i revolucijom, zajedno sa naučnim otkrićima, medicinskim napretkom i tehnološkim dostignućima.

Dakle, kada se planeta transformacije zapetlja sa subverzivnom Vodolijom, trebalo bi da očekujemo da će se desiti neka radikalna demontaža, kao i neki izvanredni razvoji koji mogu promeniti život kakav poznajemo. Futuristički i napredan, Pluton u Vodoliji može doneti sve, od novih vladajućih struktura do letećih automobila (konačno!). Ali da li će to biti utopijski raj ili distopijski pakao? To ostaje da vidimo.

Pošto se Pluton kreće tako sporo, biće nam potrebno vreme da zaista shvatimo implikacije ovog moćnog tranzita. Pluton je nakratko ušao u Vodoliju 2023. (od 23. marta do 11. juna) pre nego što se vratio nazad u domen Jarca. Ove godine, Pluton će naći svoje uporište na Vodolijinom nebu: Pluton će biti u Vodoliji od 20. januara 2024. do 1. septembra 2024., nakratko retrogradno nazad u Jarca da bi vezao labave krajeve i ponovo ušao u Vodoliju 19. novembra 2024… gde ostaće do 8. marta 2043. Tako je, prijatelji, Pluton će ostati u Vodoliji narednih 19 godina (!), tako da imamo dovoljno vremena da upoznamo ovaj znak.

Na koga će uticati Pluton u Vodoliji?
Svi. Zapamtite, Pluton je transpersonalna planeta – to će uticati na sve nas na društvenom nivou. Naravno, svi mi ćemo osetiti ovaj tranzit na nekom polju života. Na primer, ako je vaš Mesec (koji simbolizuje emocije) u Vodoliji, možda ćete doživeti radikalne promene na unutrašnjem nivou. Ili, ako imate Merkura (koji predstavlja komunikaciju) u Vodoliji, način na koji se izražavate će se radikalno promeniti u naredne dve decenije. Čak će i planeta poput Saturna (povezana sa doživotnim obavezama) biti pod uticajem Plutona — vaš odnos sa poslom i nasleđem će se sigurno razvijati tokom ovog moćnog tranzita.

Nemate nijednu planetu u Vodoliji? Nema problema! Svako ima svaki horoskopski znak u svojoj natalnoj karti, tako da ćete i vi sigurno osetiti Pluton u Vodoliji 2024. Astrološka kuća Vodolije koju osvetljava u vašoj karti otkriće tačno mesto gde će vas ovaj kosmički pokret zapaliti na individualnom nivou. Na primer, ako Vodolija padne u vašu drugu kuću, možete očekivati promene u novcu i vrednostima. Alternativno, ako aktivira vašu devetu kuću, nemojte se iznenaditi ako doživite revoluciju u vezi sa vašim filozofijama i pogledima na svet.

Naravno, sa tranzitom koji dolazi samo svakih 248 godina, ima mnogo nepoznatog. Hoće li ovo konačno doneti doba Vodolije obećano u kultnom filmu Kosa? Ili ćemo se naći u nekom orvelovskom romanu, definisanom odmetničkom veštačkom inteligencijom i fašističkim algoritmima? Moraćemo da sačekamo i vidimo.

Pluton u Vodoliji 2024: U kojoj oblasti promene čekaju vaš horoskopski znak?
Ovan: Era samotnjaka
Iako je poznato da vukovi cene svoje čopore više od svoje nezavisnosti, svake godine nekoliko vukova napusti svoje čopore da bi sami prelazili preko pejzaža tražeći nešto više i značajnije: osećaj nezavisnosti, bolje razumevanje sebe ili partnera. Ovnovi, ove dve decenije obeležene su hrabrošću, samopouzdanjem i sposobnošću da trijumfuju nad svojim strahovima. Putujte nesputano tamo gde se osećate pozvanim.

Bik: Prihvatite svoj potencijal
Intuitivan život i strah od isticanjae su teme koje čine sledeće dve decenije zanosnim i vrednim pažnje za vas, Bikovi. Bilo da se oslobodite stagnirajućih obrazaca u vašem životu i odnosima, udahnete svež vazduh u svoju karijeru ili jednostavno naučite kako da kažete „ne“ svojim strahovima i onima koji vas iskorištavaju, čeka vas mnogo toga dobrog.

Blizanci: Teška ljubavna era
Preći ćete put od gušenja svih oko sebe do ulaska u cipele Jovanke Orleanke i u sledećih 20 godina ćete se osećati osnažujuće i oslobađajuće. Konačno ćete prihvatiti da kao što imate odgovornosti prema drugima, tako ih imate i prema sebi. Poriv da budete ranjivi će vas usmeriti u eru vašeg života u kojoj su samopoštovanje i samopouzdanje ključni. Nastavite—podelite malo teške ljubavi i ispravite stvari.

Rak: Postani opasna munja
Iako se prvenstveno fokusirate na ljubav i svetlost, možda ćete osetiti pritisak da dotaknete svoj uspavani alter ego. Lični rast, ekspanzija i duhovni uspon obeležavaju naredne dve decenije vašeg života u kojima se prilike, ljudi, podrška i skoro sve što vam je potrebno pojavljuju kroz božansku intervenciju u trenutku. Dobijate punu podršku za ono što bi se moglo nazvati jednim od najboljih poglavlja vašeg života.

Lav: Kaljene vatre
Verovatno ćete savladati umetnost optimizacije svoje energije i kreativnog toka i naučiti da kažete „da“ samo kada nešto jako želite. Očekujte da ćete uživati u zastoju onoliko koliko volite da budete u centru pažnje. Ovim ćete otkriti misterije koje sa sobom nosi boravak u toku.

Devica: Komunikacija
Sledećih 20 godina donosi brzu promenu u dinamici vaših odnosa. Višak otpada kao zmija koja odbacuje kožu tokom mitarenja i počinjete da birate svoje pleme na osnovu toga koliko vam odnos sa nekim donosi problema. Imajući to u vidu, fokus je na ovladavanju zdravom i efikasnom komunikacijom.

Vaga: Kriza vere
Iako vam je to da budete posrednik prirodno, sledeće poglavlje u vašem životu zahvaljujući ovom tranzitu verovatno će vas naterati da prenesete svoje tačne emocije. Verovatno ćete naići na mnoga ogledala koja će vas izbaciti iz vaše zone udobnosti i naterati vas da se zapitate gde želite da sipate svoju energiju. Srećom, univerzum vam čuva leđa, tako da će sve biti u redu.

Škorpija: Izobilje kroz svesnost
Ne samo da ćete sami sebe iznenaditi koliko ste akutno svesni sebe i svog okruženja, već i time kako ste spremni da zakoračite dalje od poznatog da biste dozvolili sebi da skliznete u lako i pažljivo izobilje. Ovo je vaš period kada im pokazujete kako se to radi bez da se preznojite.

Strelac: Osmehujući se kroz prepreke
Pored toga što dozvoljavate vašoj koketnoj prirodi koja voli zabavu da zauzme centralno mesto, takođe ste srećni što je imate jer će vas voditi ka onome što vas ispunjava i čini svrshishodnim. Verujte svojim urođenim sposobnostima koje će vas pokrenuti napred.

Jarac: Uslišene molitve
Očekujte da će se stvari bez napora uliti u vaš život u godinama koje slede. Otključavate vreme koje vas uči da rezultate možete postići i bez teških lekcija; u stvari, žanjete nagrade za sav svoj nemilosrdni rad u prošlosti. Očekujte da ćete pronaći svoj glas, nove ciljeve i nove granice, možda čak i skup novih prijatelja. Osetite čitav niz emocija, ali nikada ne zaboravite da zaslužujete da napredujete.

Vodolija: Sudbina u vašim rukama
Ovaj tranzit će verovatno najviše uticati na vas, Vodolije. Ne samo da uvodite novo doba svetlosti, već takođe donosite isceljenje i gradite osećaj zajednice za sebe i one sa kojima ukrštate puteve. Vaš prirodni instinkt da stvorite utočište za sve će verovatno dobiti podsticaj. Pripremite se da živite svoj život u punom potencijalu i lično i profesionalno.

Ribe: Vaša utopijska stvarnost
Vaša sanjarska atmosfera će se verovatno će dobiti punu podršku u narednim decenijama. Napredovaćete u revolucionarnim, idealističkim i kolaborativnim energijama. Bilo na ličnom nivou ili na profesionalnom planu – ili oboje – očekujte da ćete pronaći svoj glas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh