Svaštara

Porodica šokirana onim što su veterinari pronašli u stomaku njihovog psa

Mops imena Ham odjednom je postala neobično tiha

Rendgenski snimak - Facebook

Britanska porodica doživjela je pravi šok kada je njihov pas po imenu Ham (u prijevodu šunka) odveden veterinaru zbog “lošeg osjećaja” koji su imali. Otkrili su da je pas pojeo 200 grama gumice za kosu.

Viktorija Nortvud (Victoria Northwood) iz Dorseta primijetila je da se njen dvogodišnji pas Ham ponaša drugačije nego inače.

Kako je vlasnica opisala za BBC, Ham je uvijek lajala na svakoga ko je prošao pored kuće, ali je odjednom postala neobično tiha. Porodica je brzo kontaktirala veterinara.

Ali ništa ih nije moglo pripremiti na količinu gumica za kosu koje su našli u stomaku malog mopsa.

– Znali smo da je tu i tamo pojela gumice, jer ih je i izlučila, ali ništa nas nije pripremilo na količinu koja je pronađena – rekla je Nortvud.

Prvi pregled u veterinarskoj ordinaciji pokazao je da pas ima nešto neobično u stomaku, pa su se odmah odlučili na operaciju.

Veterinarka Emili Vitbi (Emily Whitby) rekla je da su uklonili 50 do 60 gumica teških 200 grama – Ham je teška samo šest kilograma.

Vlasnica psa je rekla i da su bili zaista šokirani, ali da su veoma zahvalni veterinarima koji su ih pažljivo saslušali kada su došli sa osjećajem da nešto nije u redu sa psom.

– Sada smo mnogo oprezniji, izuzetno nam je laknulo što je s njom sve u redu – dodala je. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh