Svaštara

‘Živući Nostradamus’ koji je navodno predvidio Covid i rat u Ukrajini, najavio 2024.: Izdao i posebno upozorenje

Umjetna inteligencija, prema njegovim riječima, stječe samosvijest i razvija vlastiti jezik.

“Čovjek poznat kao ‘živi Nostradamus’ dijeli svoja predviđanja za 2024. godinu, iznoseći fascinantne scenarije koji nas čekaju u narednoj godini. Brazilski vidovnjak Athos Salomé, čiji su prethodni uspjesi u navodnom predviđanju događaja poput pandemije Covid-19 i smrti kraljice privukli pažnju, sada nas upozorava na niz intrigantnih situacija.

Prema Saloméu, 2024. godina mogla bi označiti trenutak kada ljudi ostvaruju kontakt s vanzemaljcima putem šifriranih signala hvatanih teleskopima. Osim toga, predviđa dolazak asteroida bogatog materijalima, što će pokrenuti globalnu utrku supersila da ga prvi dočepaju. No, to nije kraj svemirskih predviđanja jer Salomé najavljuje i ‘buđenje umjetne inteligencije’. Umjetna inteligencija, prema njegovim riječima, stječe samosvijest i razvija vlastiti jezik, ostavljajući ljude u nerazumijevanju.

Niz katastrofa

Međutim, ne tako svijetla predviđanja uključuju i mogućnost izbijanja Trećeg svjetskog rata. Unatoč tome što nije povezan s trenutnim sukobima, Salomé upozorava da bi sukobi mogli proizaći iz neočekivanih izvora poput cyber napada ili događanja u Južnom kineskom moru, prenosi Klik.

Kako bi zaokružio svoja predviđanja, Salomé spominje i niz prirodnih katastrofa. Suše na Bliskom istoku i Africi, požari u SAD-u, te uragani i tropske oluje u Meksičkom zaljevu samo su neki od događaja koje je predvidio. Dok razmišljamo o godini koja dolazi, ova predviđanja daju nam materijala za razmišljanje o izazovima i događajima koji bi nas mogli čekati.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh