Svaštara

Evo ko su najveće pivopije u regionu

Na karti je prikazan broj popijenih litara piva po glavi stanovnika godišnje

Pivo - BHRT

Na stranici Geografski kutak na Instagramu i Facebooku podijeljena je zanimljiva karta koja prikazuje najveće pivopije u regionu.

Stranica Geografski kutak svakodnevno dijeli zanimljive podatke i infografike koje se tiču geografskih podataka kako vezanih za zemlje svijeta, a tako i region.

Među posljednjim objavama predstavili su na karti ko su najveće pivopije u regionu.

– Budući da će se u idućim danima vjerovatno popiti gotovo pola godišnjeg prosjeka, pravi je trenutak za ovu kartu – naveli su uz objavu.

Na karti je prikazan broj popijenih litara piva po glavi stanovnika godišnje, a na prvom mjestu u konkurenciji zemalja bivše Jugoslavije je Hrvatska, gdje se godišnje popije 72,1 litar piva po glavi stanovnika.

Na drugom mjestu nalazi se Slovenija, gdje se u prosjeku pije 69,7 litara godišnje po glavi stanovnika. Slijedi je Crna Gora sa 67,4 litra u prosjeku.

Bosna i Hercegovina je na četvrtom mjestu sa 63,7 litara po glavi stanovnika. Srbija je na pretposljednjem sa 62,2 litra po stanovniku, a uvjerljivo najmanje piva u regiji piju Makedonci, gdje se godišnje u prosjeku popije tek 33,5 litara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh