Svaštara

Ovi horoskopski znakovi se stalno upoređuju s drugima

Iako se svi ponekad upoređujemo s drugima i mislimo da nismo dovoljno dobri, neki pojedinci su skloniji ovakvom ponašanju.

Horoskop - Shutterstock/Marko Aliaksandr

Njihov osjećaj nesigurnosti proizlazi iz stalne potrebe za uporedbom s drugima, bilo u smislu postignuća, izgleda, statusa ili čak ličnih kvaliteta. Evo u kojim se horoskopskim znakovima rađaju ljudi koji se zbog nedostatka samopouzdanja upoređuju s drugima, što im stvara stres i anksioznost.

Vaga

Vage su poznate po svojoj želji za harmonijom i ravnotežom. Međutim, to ih često dovodi do toga da svoje vrijednosti i postignuća upoređuju s drugima, kako bi shvatile gdje se “uklapaju”. Ova potreba za uporedbom može biti izvor nesigurnosti, jer se Vage osjećaju kao da moraju stalno dokazivati svoju vrijednost.

Djevica

Djevice su poznate po svojoj perfekcionističkoj prirodi. One često imaju visoke standarde, i za sebe i za druge, što ih može dovesti do konstantnog upoređivanja svojih dostignuća s dostignućima drugih ljudi. Ovo upoređivanje može biti mač s dvije oštrice: s jedne strane motiviše ih da budu bolje, ali s druge strane može ih dovesti do osjećaja nesigurnosti, prenosi Index.

Jarac

Jarčevi su ambiciozni i usmjereni na ciljeve. Njihova sklonost upoređivanju često proizlazi iz potrebe da dosegnu visoke standarde koje sami sebi postavljaju. Jarčevi često gledaju na tuđi uspjeh kao na mjerilo vlastitog napretka, zbog čega se mogu osjećati kao da nikada nisu dovoljno dobri. prenose Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh