Svaštara

SPASITE SE BESANIH NOĆI: KADA TREBA ZAMIJENITI JASTUK?

Često su loši jastuci razlog bolova u vratu i neprospavanih noći.

Kvalitetan jastuk - zenstvena.com

Često su loši jastuci razlog bolova u vratu i neprospavanih noći.

Svi jastuci imaju rok trajanja, a ako znate na šta trebate paziti kada vam jastuk počne propadati, spasit ćete se bezbrojnih besanih noći.

U nastavku pročitajte kada trebate zamijeniti jastuk.

Jastuci od poliestera

Nažalost, jastuci punjeni poliesterskim vlaknima jedni su od najmanje izdržljivih. Traju samo oko godinu dana prije nego što njihova kvaliteta i potpora počnu ozbiljno opadati. Zbog toga razmislite o korištenju poliesterskih jastuka samo tamo gdje se neće redovno koristiti, poput soba za goste.

Jastuci od memorijske pjene

Jastuke od memorijske pjene potrebno je mijenjati svake dvije do tri godine. To je zato što se pjena u njima može s vremenom razgraditi i stisnuti, što dovodi do manje potpore. I pjenasta punjenja, kao i ostala punjenja za jastuke, s vremenom mogu postati puna prašine i alergena.

Jastuci s mikrozrncima/gelom

Ove hipoalergenske jastuke morat ćete mijenjati svake dvije godine, jer se njihovo punjenje od kuglica može stisnuti i deformisati tokom kontinuirane upotrebe, piše Dom i dizajn. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh