Svaštara

Umjesto omekšivača za veš, dodajte samo ovo – veš će biti mekan kao duša, mirisat će predivno danima

Ako ste potrošili omekšivač, postoji adekvatna zamena, a veš će takođe biti mekan i mirisan. Isprobajte neku od ovih 5 tehnika:

pexels.com/rodnae-prod/

1. Neki ljudi umjesto omekšivača u mašinu za sušenje veša ubacuju teniske ili ostale gumene loptice. Ova metoda nije naročito omiljena jer može da stvori probleme kod osoba alergičnih na lateks a zato nije ni najbolje rješenje za osjetljive komade odjeće. Međutim, ako nemate problema s ovim slobodno isprobajte i ovu varijantu, prenosi Zadovoljna.hr.

2. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u čašu vode i dobijeni sadržaj dodajte u pretinac za omekšivač. Možda odjeća neće mirisati onoliko intenzivno koliko ste navikli, ali će zato biti izuzetno mekana budući da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

3. Jedna od neobičnijih metoda je ubacivanje malene kuglice izrađene od aluminijske folije u sušilicu za veš, ali to treba izbjegavati kod osjetljive odjeće.

4. Dodavanje čaše vinskog sirćeta u pregradu za omekšivač omekšaće odjeću i osvežiti je mirisom, iako to neće biti učinkovito u onoj mjeri kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. Ne trebate se bojati mirisa sirćeta, jer on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Takođe, možete mu dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

5. Naravno, uvek se možete odlučiti za omekšivače rublja na prirodnoj bazi koje možete pronaći u velikoj većini bolje opremljenih prodavnica, a možete ih napraviti i sami!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh