Svaštara

Vladavina Jarca počinje 22. decembra i sa sobom donosi vrtlog promjena u svim životnim aspektima

Vladavina Jarca počinje 22. decembra. To je vrijeme kad stvarno možemo preuzeti kontrolu i marširati naprijed u smjeru koji sami odaberemo.

Horoskop - Besnopile

Jarac je 10. znak Zodijaka i poznat je po marljivoj, praktičnoj i zemljanoj energiji. Jedan je od kardinalnih znakova, što znači da nosi energiju vođstva i jedna je od najproduktivnijih i najnaprednijih tačaka u godini.

Energija Jarca je praktična. Daje nam dar da možemo videti kroz nered i doći do korena stvari. Iako stvari ponekad mogu izgledati previše crno-bele, ovaj je pristup ponekad potreban da bi se stvari obavile.

Kod Jarca su u pitanju ambicija i uspeh, ali taj uspeh može biti kratkotrajan ako se ne sećamo odakle je došao i zašto radimo to što radimo.

Možemo dopustiti da nas vodi do dubina naše intuicije, naše istine i onoga što nas stvarno pokreće kako bismo podstakli svoju motivaciju, svoje snove i naše ciljeve.

Vladavina Jarca sjajno je vreme za postavljanje dugoročnih ciljeva, spiskova, izradu rasporeda i planiranje puta do vrha planine, ali pre nego što to učinimo, moramo duboko kopati.

Moramo duboko proniknuti u to ko smo i shvatiti ne samo šta želimo već i šta zove našu dušu.

Jarcem vlada planeta Saturn. U drevnoj astrologiji Saturn se smatrao zloćudnim planetom. Bio je poznat po tome što je donosio teške izazove, autoritarnu vladavinu i nosio je dominantnu prisutnost.

Saturn je poznat kao planeta ograničenja, pravila, zakona i reda, što baš i ne budi najsrećnije slike, ali njegova prisutnost i energija u svemiru je od izuzetne važnosti. Ako pogledamo Saturn malo otvorenije, vidjet ćemo da nam donosi izazove, ali i darove, piše atma.hr.

Saturn je taj koji u naše živote donosi dugovečnost i predanost. Saturn je taj koji nam omogućava naporan rad kako bismo ostvarili svoje snove. Saturn je taj koji održava zakon i red kako bismo mogli da živimo u miru.

Saturn je tu da nam pomogne da ostanemo fokusirani i uzemljeni na Zemlji. Na dubljem nivou predstavlja korene koji su nam potrebni kako bismo mogli da dosegnemo nebo i pristupimo višim sferama.

Čak i ako rođenjem niste Jarac, svi u sebi držimo energije 12 horoskopskih znakova i planeta. Kako ulazimo u sezonu Jarca, možemo koristiti ovu energiju da se pripremimo za godinu koja dolazi. Ovu energiju možemo iskoristiti za razmišljanja o svojim ciljevima i vizijama za budućnost i čemu želimo da damo dugovečnost u našim životima.

Pod ovom energijom takođe smo podstaknuti da razmišljamo o našem putovanju i našoj motivaciji. Svi želimo da pronađemo uspeh, sreću i ljubav. Ali ponekad izgubimo put.

Zaboravljamo što je zaista važno i držimo se snova, vizija i planova koje smo prerasli.

Pod ovom energijom moramo razmišljati o tome gde smo na našem putu i našoj motivaciji za nastavak. Moramo se zapitati zašto radimo to što radimo i postoji li potreba da zaokrenemo ili pomerimo stvari.

Zašto idete putem na kom ste trenutno? Šta sledite? Uspeh, novac, slavu, sigurnost, ljubav, prihvatanje?

Na kraju dana, uopšte nije važno kuda putujete ili na koje odredište stižete. Važnije je da ste uživali u putovanju.

Ako se s mukom penjete na svoju planinu, možda je vreme da preispitate svoju motivaciju i zapitate se zašto radite stvari koje radite.

Ne morate odabrati najveću, najveličanstveniju planinu u šumi da biste se popeli osim ako to nije ono što vas zove. Sasvim je prihvatljivo ići laganom stazom s puno klupa i mesta za piknik. Bitno je samo da usput uživate.

Život nikada nije tako ozbiljan kao što ga predstavljamo i, iako energija Jarca može biti vrlo ambiciozna i ponekad pomalo ozbiljna, moramo se setiti da pronađemo lakoću i zabavu u svemu tome.

Zato je dobro iskoračiti s ustaljenih puteva i biti vođa svog života.

Stvarajte ciljeve koji su usklađeni s vašom dušom i zapravo planirajte opipljive, konkretne akcije kako biste mogli da uskladite i svoj unutrašnji is spoljni svijet, piše Luftika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh