Svaštara

Duhovi u kući – prepoznati ih možete i po čudnom mirisu

Lauru je u ranim jutarnjim satima probudio neodoljiv miris onoga što ona opisuje kao ‘bakin’ parfem. Miris je izlazio s njezine strane kreveta i bio je toliko jak da joj je skoro pozlilo. A onda je, jednako brzo, nestao…

Duh - Telegraf.rs

Jeste li se ikada probudili uz miris kuhanog doručka, a da nikoga nema u kuhinji; ili ste osjetili jak miris kolonjske vode ili parfema u zraku dok ste bili jedini u kući; osjetili ste miris cvijeća, a nemate biljke u kući; ili možda miris mokrog životinjskog krzna, slično kao nakon kupanja, kada u stanu više nema životinja – ako je tako, moguće je da ste imali paranormalni susret; a da niste ni svjesni da se dogodio.

Fantomski mirisi vrlo su poznata komponenta u području paranormalnih istraživanja, a kao dokaz jednako su važni poput audio snimaka, snimaka kamera, pokreta sjena i ukazanja.

Iako još uvijek osobno iskustvo, ti mirisi ponekad pričaju priču, stavljajući vremenski pečat na nekoć proživljen život.

Neobjašnjivi mirisi iz prijavljenih iskustava uključivali su kuhanje hrane, pečenje kruha, duhan (cigarete, cigare i lula), bivša oštećenja od požara, kolonjska voda, parfem, dezodorans, sprej za kosu, tjelesni mirisi i povremeno miris pokvarenog mesa, prenosi 24sata.

Smatra se da kuća ili zgrada može doslovno apsorbirati te mirise iz prošlosti i povremeno ih ponovno reproducirati u kratkim naletima.

Iako će mnogi reći da tu nema ništa paranormalno i da je sve slučajnost, možda… ali čini se da su ovi mirisi uvijek povezani s bivšim stanovnikom i njegovim hodanjem kroz život. Možda su postali svojevrsna posjetnica.

Lauru je jednom u ranim jutarnjim satima probudio neodoljiv miris onoga što ona opisuje kao ‘bakin’ parfem. Miris je izlazio s njezine strane kreveta i bio je toliko jak da joj je skoro pozlilo. A onda je, jednako brzo, nestalo. Nije to bio miris nikakvog parfema koji koristi. Probudila je supruga, a poslije su od susjeda saznali da je prva vlasnica kuće bila starija žena.

Laurin suprug ima slična iskustva. Njegov je otac umro 1987. godine na kauču ispred kamina njihove dugogodišnje vikendice. Ta kuća je bila očeva velika ljubav i pomno ju je uređivao godinama.

Otac je imao vrlo poseban miris, a nakon njegove smrti taj se miris mjesecima pojavljivao, a onda jednako tako iznenada nestajao. Nakon nekog vremena je počeo sumnjati da duh pokojnog oca ne želi napustiti vikendicu, piše ss-times.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh