Svaštara

Evo zašto nikad ne smijete da ubijete smrdibubu, kad čujete razlog još ćete ih i zavoljeti

Smrdibube su prilično uporne u namjeri da uđu u stanove i kuće – ali ne da bi nešto pojedu ili zasmrdile prostor, već zato što u panici bježe od mraza.

Smrdibuba - Srbijadanas.com

A ovo je period kada ovi insekti po svaku cijenu pokušavaju da nađu mračno, suho i toplo mjesto gdje će biti zaštićeni od hladnoće, a čim nastupi prava hladnoća, smiriće se.

Smrdbube spadaju u red stijenica, ali nisu krvopije i neće vas napasti, a hrane se sokom drveća, voćem i drugim insektima. Ispuštaju sekret izuzetno neprijatnog mirisa, koji kod većine ljudi izaziva nagon za povraćanjem.

Ne postoji neko specifično hemijsko sredstvo koje će vam pomoći da ih se na duži rok riješite, a pitanje je da li ćete poželjeti kada čujete šta narodna vjerovanja govore o njima, a kažu da nikada ne treba isterivati smrdljivu bubu iz kuće, jer donosi novac . Ako je izbacite, izbacujete i novac, piše Espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh