Svaštara

Terapeuti kažu da jednostavan trik s limunom može pomoći tokom napada panike

Napadi panike pogađaju milione ljudi, a čak i ljudi koji se ne bore sa mentalnim zdravstvenim stanjem mogu ga doživjeti.

Strah - Blogspot.com

Simptomi mogu uključivati ​​znojenje, trnce u rukama, ubrzan rad srca, drhtavicu, osjećaj predstojeće propasti i strah od umiranja.

Naravno, ovo niko ne želi da trpi. Zbog toga je Jennifer Anders, psihologinja iz Kolorada, objavila kolumnu koja svojim pratiocima pokazuje metodu za zaustavljanje napada panike.

Anders savjet o mentalnom zdravlju naziva “limunskim napadom panike” i to je upravo ono što zvuči. Ona savjetuje da isjeku limun na kriške i stave ga u usta sljedeći put kada osjete napad panike.

“Način na koji trik za napade panike limunom funkcioniše je da unosi svijest u tijelo i sadašnji trenutak, tako da je to alat za uzemljenje”, rekao je.

Razmislite o tome: kada sišete limun, vaša usta odmah počinju da se skupljaju i primjećujete kiselkast osjećaj.

“Limun odvodi vašu svjesnost od negativnih misli, u sadašnji trenutak i pomaže vam da se povežete s vašim okruženjem”, rekao je Anders. prenosi KLix

Možda ćete čak otkriti da duboko udahnete nakon što kušate kiseli ukus.

“I zaista ono što radi je da pomaže da odvojite svoj um od vaših misli i unesete svijest u fizičko tijelo. I to je ono što pokušavamo učiniti… kad god smo u napadu panike”, dodaje.

Ako nemate limun pri ruci, metoda radi i s kiselim slatkišima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh