Svaštara

ŽENA (47) UMRLA NAKON ŠTO JE POJELA LUBENICU: POVRAĆALA JE

Ruskinja (47) je u Moskvi kupila lubenicu u blizini stanice metroa i umrla nakon što ju je pojela kod kuće.

Kako navode, kada je pojela lubenicu, počela se loše osjećati i jako je povraćala, ali je odlučila kako ipak neće zvati hitnu pomoć.

Tek je idući dan majka preminule žene odlučila pozvati doktore, ali, više joj nisu mogli pomoći, rekao je izvor za ruski medij. Za sada se ne zna uzrok smrti, no Izvestia podsjeća da je 22. avgusta sud u Moskvi osudio Antona Kotova na pet godina zatvora u ‘slučaju lubenica’, koji je rezultirao smrću dvoje ljudi.

Kako pišu tamošnji mediji, 10. septembra 2021. godine 61-godišnja starica i njezina 15-godišnja unuka koje su kupile lubenicu u Magnitu u Moskvi umrle su od posljedica trovanja. Tri dana kasnije, savezna agencija koja radi na pružanju nadzora i kontrole dobrobiti i prava potrošača i zaštite građana Rusije, Rospotrebnadzor, sugerirala je da je uzrok trovanja mogla biti tvar za ubijanje insekata koja je korištena za tretiranje lubenice.

Pregledom je kasnije potvrđeno da su u tijelima obje žrtve pronađeni Etilen-glikol i Cygatrin.

Kotov je pritvoren u septembru 2021. i zatvoren na dva mjeseca. Kasnije je ta mjera ublažena u kućni pritvor, a zatim je sud preinačio mjeru zabrane u zabranu obavljanja određenih radnji. Okrivljenik nije priznao krivnju. PRENosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh