Svaštara

Zašto se vruće afere najčešće događaju na poslu: Stručnjakinja objašnjava šta je u tom odnosu magnetski privlačno

Što je presudno kod uredskih romansi, zašto zauzeti najčešće imaju afere na poslu?

Poslovne romanse ili afere vrlo su česte, statistike kažu čak mnogo učestalije nego što većina misli.

Istraživanje koje je u SAD-u proveo brend “Lovehoney”, pokazalo je da je 40 posto ispitanika imalo romantičnu vezu ili intimne odnose s kolegom. Istovremeno, 11 posto ispitanih je bilo u vezi kada je ušlo u preljub s kolegom, a devet posto je bilo u braku, prenosi Net.hr.

Prema riječima stručnjakinje za intimne odnose, Jess O’Riley, rezultati ovog istraživanja su potpuno predvidivi. Objasnila je i zašto je to tako.

Zašto mnogi imaju afere na poslu

– Razlog za uredske romanse je taj što kolege provode dosta vremena zajedno. To stvara neki uvid bliskosti, povezanosti koja (vrlo često) preraste u romantične emocije i seksualnu privlačnost. Postoji i praktična strana svega ovoga. Često imamo mnogo toga zajedničkog s kolegama – sličnih smo godina, interesa, životi su nam u istim stadijima pa je tako i prirodno da neke ljude s posla zavolimo – objasnila je O’Riley.

Istovremeno, stručnjakinja je upozorila da je neophodno odvojiti romantičnu vezu od profesionalnih aktivnosti.

– Tražite druge prilike za razgovor i povezivanje, umjesto da flertujete na poslovnim sastancima ili tijekom radnog vremena. Ako je simpatija obostrana, vjerojatno će biti vremena da se bolje upoznate i razgovarate – rekla je O’Riley.

Stručnjakinja za intimne odnose je dodala da ako kolega odbije ići na sastanak, to treba prihvatiti mirno i uvažiti njegovu odluku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh