Svaštara

Tri najbolje grickalice od superhrane za uklanjanje masti sa stomaka

Kada vam je cilj da se riješite sala sa stomaka, jedno je sigurno: morate biti realni sa svojim planom igre.

Maslac od kikirikija - Aura.ba

To znači shvatiti da ćete najvjerovatnije htjeti grickati. Najbolji način da to učinite je da uključite dobre izbore u svoj životni stil kako biste bili u potpunosti opskrbljeni pravom zdravom hranom kada vam se poželi grickati. Dijeta je samo onoliko dobra koliko je održiva, i zato imamo najbolju superhranu za topljenje masti na stomaku, koju su vam doneli stručnjaci.

Ako vam nije poznat pojam “superhrana “, vrijeme je za neophodan uvod. Superhrana je hrana koja je prirodno prepuna nutrijenata i nudi nevjerovatne zdravstvene prednosti. Nude obilje vlakana, proteina, antioksidansa ili specifičnih masnih kiselina koje poboljšavaju vaše cjelokupno zdravlje.

Osim toga, superhrana pomaže u vašim naporima da izgubite težinu, što vam zauzvrat može pomoći da otopite masnoću na stomaku. Mnogo povrća i voća koje vjerovatno već redovno jedete su u kategoriji “superhrane”, zajedno s nekim orašastim plodovima, žitaricama, proteinima i sjemenkama.

Humus s povrćem

Humus sa svježim povrćem je odlična opcija za užinu za superhranu za sve koji žele istopiti višak trbušne mrlje, kaže Lisa Young, autorica Finally Full, Finally Slim, nutricionistkinja u privatnoj praksi. Ova užina donosi obilje minerala i vitamina, zajedno sa proteinima i vlaknima, koji su ključni u gubitku težine. Birajte povrće poput šargarepe, brokule, narezane paprike i krastavca.

“Humus se pravi od slanutka, što ga čini zasitnom užinom zbog sadržaja vlakana u slanutku. Pored toga, korištenje povrća za umakanje u humus dodaje više volumena grickalici bez povećanja broja kalorija. Štaviše, studije su dokazale da rastvorljiva vlakna koja se nalaze u povrću igraju značajnu ulogu u gubitku masnog tkiva na stomaku”, dodaje.

Jabuka s maslacom od orašastih plodova

Ova užina puna hranljivih sastojaka je niskokalorična opcija koja je savršeno ukusna. Jabuke nude vlakna, tako da ćete se zbog ove užine osjećati siti i potpuno zadovoljni. Osim toga, maslac od orašastih plodova je prepun zdravih masti, proteina i vlakana, što ga čini vrhunskim spojem za one koji žele izgubiti težinu. I dobrota ne mora stati na tome! Razmislite o ukusnom preljevu od cimeta, granole, kakao zrna, sjemenki suncokreta ili kokosovih strugotina za dodatnu aromu.

“Dodavanje još jednog preljeva ovoj grickalici, poput sjemenki suncokreta, ima dodatne zdravstvene prednosti. Na primjer, sjemenke suncokreta sadrže vrstu masti koja može pomoći u gubitku težine u trbuhu. Jedna stvar koju treba napomenuti je da je važno jesti maslac od orašastih plodova u umjerenim količinama. Oni sadrže zdrave masti, ali previše zdravih masti može doprinijeti debljanju.

Konzervirana tuna s krekerima bez žitarica

Konzervirana tuna s krekerima bez žitarica je ukusna opcija za užinu u kojoj ćete uživati ​​u pripremi i jedenju. Ovaj nemasni protein je važan kada je u pitanju gubitak težine, jer proteini mogu pomoći da se osjećate siti dugo nakon što završite s užinom. Krekeri od cijelog zrna dodaju vlakna ovoj užini, što će zauzvrat smanjiti vašu želju za hranom. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh